News Flash:

Regimul care poate regenera pancreasul si este eficient in diabet

11 Septembrie 2017
1075 Vizualizari | 0 Comentarii
dieta pancreas
O dieta care se bazeaza pe aceleasi reguli ca si postul poate contribui la regenerarea pancreasului si la vindecarea diabetului, anunta cercetatorii din Statele Unite.

Studiul publicat in revista Cell a testat efectele unei diete care imita postul asupra unor soareci de laborator si asupra celulelor umane. Rezultatele studiului au aratat ca schimbarile din alimentatie pot duce la regenararea pancreasului, organ care are rolul de a controla nivelul glicemiei, si astfel si la disparitia simptomelor diabetului.

Oamenii de stiinta spun ca aceasta descoperire ar putea fi utilizata ca un nou tratament impotriva diabetului.


Dieta presupune, timp de cinci zile pe saptamana, un consum sarac de calorii, proteine, carbohidrati, si ridicat de grasimi nesaturate.


Studiile pe animale au aratat ca aceasta dieta a condus la regenerarea unui numar special de celule din pancreas, denumite "celule-beta". Ele detecteaza zaharul din sange si elibereaza hormonul insulina, atunci cand nivelul glicemiei devine prea ridicat.


Aceasta dieta poate contribui si la regenerarea altor organe, studiul indicand efecte similare asupra celulelor sanguine. „Am observat ca dietele extreme bazate pe o anumita compozitie pot declansa procesul de reparare sau regenerare la soareci si, posibil, si la oameni" explica profesorul Valter Longo, cercetator la Unversitatea Southern California, citat de abc.net.


Experimentele pe soareci au demonstrat beneficii atat in cazul diabetului de tip 1, cat si in cazul diabetului de tip 2.


Diabetul de tip 1 este cauzat de sistemul imunitar care distruge celulele-beta, iar diabetul de tip 2 este cauzat in majoritatea cazurilor de stilul de viata, iar organismul nu mai reactioneaza la insulina, dezvoltand rezistenta fata de acest hormon.


postul regenerarea pancreasului vindecarea diabetului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006719 (s)