News Flash:

Referendumul din Grecia, in presa internationala

5 Iulie 2015
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
Jurnalistii din intreaga lume sunt cu ochii pe Grecia, acolo unde, astazi, 5 iulie, are loc un referendum in urma caruia cetatenii vor decide daca tara va accepta sau nu masurile de austeritate impuse de Uniunea Europeana (UE). Reprezentantii celor mai importante publicatii, prezenti la Atena, vorbesc despre o atmosfera tensionata in ziua votului, care pune in joc soarta Greciei si viitorul acesteia in Europa.
"Desi buletinul de vot nu o spune, viitorul Greciei in Europa, supravietuirea guvernului sau si bunastarea unei populatii care a indurat cea mai grea prabusire economica a unei tari dezvoltate, toate acestea ar putea fi in joc", noteaza Washington Post.
"Pus in scena in decorul bancilor inchise si al amenintarilor cu apocalipsa financiara, referendumul cu rezultat imposibil de anticipat ar putea sa nu produca mandatul clar de negociere pe care il doresc creditorii Atenei", sustine Reuters.
"Sondajele arata ca grecii sunt egal divizati intre cei ce accepta propunerile: mai multa austeritate contra imprumuturi de salvare, si cei ce resping sfidatori acest acord si trimit mesajul ca, pur si simplu, s-au saturat, dupa ani de austeritate severa", spun cei de la Associated Press.
"Este un referendum de lupta, organizat pentru a contracara propunerile europenilor. El va dramatiza si va acutiza o situatie deja profund tulburata de criza economica, sociala si financiara din Grecia", scrie Le Monde.

grecia referendum atena viitorul greciei europa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004931 (s)