News Flash:

Rector nou la Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita

29 Iunie 2016
1319 Vizualizari | 0 Comentarii
u eftimie murgu
Andrade Bichescu este noul rector al Universitatii 'Eftimie Murgu' din Resita. 
'Ma astept la o perioada foarte dificila, avand in vedere ca universitatea nu traverseaza un moment prea bun in ultimul timp, dimpotriva, cred ca sunt cei mai grei ani din intreaga existenta. Eu sper sa avem maturitatea sa ramanem uniti si sa punem toti umarul la mentinerea invatamantului superior la Resita. Este nevoie sa ne adunam si sa tinem universitatea, intr-o prima faza pe linia de plutire, iar mai apoi sa avem in vedere si o reconstructie a acesteia. Vom purta discutii cu ministrul Educatiei, pentru a vedea exact care este pozitia ministerului fata de universitatea din Resita', a declarat Andrade Bichescu, noul rector al Universitatii 'Eftimie Murgu'. 
Din cele 100 de persoane cu drept de vot, 14 au lipsit, iar doua voturi au fost anulate. Astfel, din cele 84 de voturi valabile, 45 au fost pentru Andrade Bichescu, iar restul pentru celalalt candidat, Gilbert Reiner Gillich. 
Noul rector al universitatii resitene are 41 de ani, este conferentiar universitar, doctor in sociologie. Pana acum a fost decanul Facultatii de Stiinte Sociale. Este profesor titular pe disciplinele Bazele Jocului de Fotbal, Sociologia Sportului si Managementul Educatiei Fizice si Sportului. Din 2004 pana in 2011 a antrenat echipele de fotbal Universitatea Resita, Silvanus si Gloria Resita. 
Noul rector al Universitatii Eftimie Murgu din Resita urmeaza sa fie validat de catre Senat, marti, 28 iunie. 
Postul de rector a ramas liber, dupa ce Venera Manciu a demisionat pe data de 1 iunie, afirmand ca a primit un buget mult prea mic din partea Ministerului Educatiei. Venera Manciu a fost rector al universitatii resitene din luna februarie a acestui an si s-a aflat la primul mandat. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005863 (s)