News Flash:

Reactia lui Petre Roman dupa ce a fost audiat in dosarul Revolutiei

1 Martie 2017
1177 Vizualizari | 0 Comentarii
petre roman 1
Fostul premier Petre Roman a declarat miercuri, la iesirea de la Parchetul instantei supreme, ca le-a povestit procurorilor militari ce stie ca a fost in decembrie 1989, el precizand ca a retinut ce a trait pana cand Revolutia a fost o reusita si romanii au fost admiratia intregii lumi. Roman a mai spus ca intotdeauna se poate face dreptate, cu conditia sa fie cautat adevarul in fapte, si nu in imaginatie.
"Multe sunt de povestit. Totul este important. (…) Eu retin ceea ce am trait pana cand Revolutia a fost o reusita si romanii au fost admiratia intregii lumi. Asta este tot ce retin, ceea ce imi amintesc”, a spus Petre Roman, dupa ce a fost audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), in calitate de martor in dosarul Revolutiei.
Fostul premier a adaugat ca, pentru a avea o imagine clara, ar trebui sa se inteleaga foarte bine in ce imprejurari s-au produs acele evenimente tragice. "Am avut candva parerea ca revolutia romana a fost o dezordine tragica tocmai din acest motiv”, a mai spus Roman, potrivit news.ro.
El a aratat ca este o problema faptul ca armata a fost implicata in represiune.
"Intotdeauna se poate face dreptate, cu conditia sa cautam adevarul in fapte si nu in imaginatie, nu in atitudini politice”, a mai spus Petre Roman.
Fostul premier Petre Roman a fost chemat la Parchetul instantei supreme pentru a da declaratii, in calitate de martor, in dosarul Revolutiei, in care se fac cercetari in rem, pentru infractiuni contra umanitatii.
In dosarul Revolutiei a fost audiat, in 20 februarie, tot in calitate de martor, europarlamentarul Laszlo Tokes, care le-a spus procurorilor ca, dupa fuga cuplului Ceausescu, evenimentele s-au derulat in baza unui plan dinainte lucrat si au avut ca scop principal legitimarea noii conduceri. El a precizat ca intrebarile procurorilor militari s-au referit la perioada 22-30 decembrie, respectiv formarea si actiunile din primele zile ale Frontului Salvarii Nationale (FSN), in aceasta perioada inregistrandu-se un numar mai mare de victime decat in timpul manifestarilor ce au dus la caderea dictaturii.
Si directorul Teatrului National Bucuresti, Ion Caramitru, fost membru al Biroului Executiv al Consiliului Frontului Salvarii Nationale, a dat declaratii, in 23 februarie, in calitate de martor in dosarul Revolutiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1405 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006756 (s)