News Flash:

Reabilitarea energetica a Liceului „Gheorghe Atanasiu” costa aproape 1 milion de euro. CJT cere banii prin PNRR

30 Mai 2022
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
Liceul Gh Atanasiu

La finele acestei saptamani, consilierii judeteni au aprobat cererea conducerii CJ Timis, care doreste sa obtina resurse financiare prin intermediul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR) pentru reabilitarea energetica a mai multor corpuri de cladire ale Liceului Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” din Timisoara.
 
 

 
Estimarile institutiei arata ca lucrarile vor costa aproximativ 1 milion de euro.

Consilierul judetean Petre Mihaies (USR) a precizat ca problema deosebita la aceasta institutie de invatamant nu o reprezinta cele doua imobile propuse spre reabilitare energetica, ci corpul principal al cladirii si sala de sport, aflate intr-o stare precara.

„Ce am vazut acolo este un lucru care m-a ingrijorat atat la corpul principal, cat si la sala de sport. Sunt lucruri periculoase pentru viata omului, se desprind bucati din tencuiala, partea interioara a cladirilor e la un standard foarte scazut. Din ce stiu, a fost o tentativa a Consiliului Judetean din 2012, prin care eram la un nivel foarte avansat de a reconditiona cladirea. Era atunci un proiect de 3,5 milioane de euro, la fel si cu sala de sport. Trebuie sa reactualizam acea documentatie tehnica pentru cladirea principala si sa demaram si la sala de sport unde suntem in faza de proiect de fezabilitate. Si acela trebuie imbunatatit.

Vreau sa atrag atentia: principala problema la liceu inca nu se rezolva acolo. Avem mare nevoie de a ne apleca cu atentie asupra renovarii cladirii principale si a salii de sport”, a spus consilierul Petre Mihaies.

Cladirea Liceului Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” a fost construita intre anii 1970-1980.

Cele doua corpuri de cladire de pe strada Gheorghe Doja nr. 16 gazduiesc mai multe ateliere ale scolii: de turnatorie, tamplarie, croitoria, clubul si caminul de fete.

Daca administratia judeteana va obtine bani prin PNRR, lucrarile care se vor efectua vor viza termoizolarea podului, a sarpantei, a fatadelor, schimbarea ferestrelor, precum si reabilitarea termica a sistemului de incalzire. Vor fi instalate panouri solare si va fi modernizata instalatia de iluminat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004566 (s)