News Flash:

RATT pastreaza gratuitatile pe transportul in comun si in 2014

7 Ianuarie 2014
1453 Vizualizari | 0 Comentarii

În 2014 se păstrează aceleaşi facilităţi ca şi în 2013 la transportul public în Timişoara. Pensionarii, elevii, beneficiarii legilor speciale şi celelalte categorii se vor bucura în continuare de gratuitate. Persoanele cu venituri sub 2.000 de lei pe lună se vor mai putea plimba cu mijloacele de transport în comun fără să plătească, o decizie luată pe final de an de administraţia locală, până în 15 ianuarie, dacă nu se va opta pentru prelungirea acestei gratuităţi. Peste 10.000 de oameni au beneficiat de noua gratuitate pe RATT. În anul 2014, facilităţile la transportul în comun se acordă aceloraşi categorii de persoane ca şi în anul 2013, spun reprezentanţii RATT.

Abonamentele gratuite ale pensionarilor, ale beneficiarilor legilor 341/2004, 44/1994, 309/2002 şi ale cetăţenilor români cu domiciliul stabil în Timişoara care au împlinit 70 de ani vor fi prelungite automat. Aceste persoane nu trebuie să se mai prezinte la chioşcurile RATT pentru activarea cardurilor de transport.
Pensionarii care nu au însă un card de transport sunt aşteptaţi la oricare dintre punctele de vânzare ale RATT, de luni până vineri, între orele 6.00-21.30, pentru a primi cardul. Trebuie să prezinte cartea de identitate în original, cuponul de pensie de pe ultima lună (sau adeverinţă de la Casa de Pensii) şi, dacă sunt beneficiari ai unei legi speciale, decretul de lege.

Elevii trebuie, în schimb, să se prezinte la chioşcurile RATT. „Elevii din clasele I-XII sunt invitaţi la chioşcurile RATT cu buletinul de identitate (dacă au) şi carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs pentru a-şi activa abonamentul pentru anul 2014. Gratuitatea se menţine până la pierderea calităţii de elev şi este valabilă şi în perioada vacanţelor şcolare”, anunţă reprezentaţii regiei locale de transport.

Angajaţii asociaţiilor care beneficiază de gratuitate pe transportul în comun trebuie să meargă la Centrul de abonamente de pe Intrarea Doinei nr. 2, de luni până vineri, între orele 6.00-21.00, pentru a-şi activa abonamentele pe 2014, pe baza buletinului de identitate şi a listelor transmise de asociaţii.

„Toate celelalte categorii de beneficiari de reduceri la transportul în comun îşi vor încărca abonamentele lunar sau la nevoie pe baza documentelor specifice la orice punct de vânzare RATT. Toţi călătorii care au facilităţi la transportul în comun trebuie să aibă asupra lor, după caz, documentele doveditoare: buletin, cupon de pensie, decret, carnet de elev/ student vizat la zi pe care le vor prezenta la solicitarea echipelor de control”, mai precizează reprezentanţii RATT.

Peste 10.000 de persoane au profitat de noua gratuitate aprobată în consiliul local la finele anului trecut, potrivit conducerii RATT. Vorbim despre gratuitatea acordată timişorenilor care câştigă până în 2.000 de lei pe lună, pe baza adeverinţei de venit.

„Peste 10.000 de persoane, 10.341 de persoane mai exact, s-au prezentat la ghişeele RATT pentru a beneficia de noua gratuitate în luna decembrie. Dintre acestea, avem aproape 3.000 de carduri noi eliberate – 2.989 de carduri noi, până în 30 decembrie. Gratuitatea încetează la 15 ianuarie şi urmează să facem o analiză apoi”, spune directorul RATT, Ioan Goia.

Nu s-a stabilit încă dacă această gratuitate va fi sau nu prelungită, o opţiune luată în calcul de conducerea primăriei. Tion.ro


ratt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007473 (s)