News Flash:

Rasturnari de situatie la votul politic din PSD pentru Guvernul Dancila. UPDATE: Ultimele nume proaspat intrate: Teodorovici va prelua Finantele, Valentin Popa vine la Educatie

26 Ianuarie 2018
999 Vizualizari | 0 Comentarii
Eugen Teodorovici

Comitetul Executiv al PSD decide vineri, prin vot, cine sunt social-democratii care vor ocupa functii in viitorul Cabinet Dancila. Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, inainte de sedinta CEx, ca din viitorul Executiv nu vor face parte ministri cu probleme de integritate. Intrebat de Rovana Plumb, liderul PSD a afirmat ca aceasta nu are vreo problema.
UPDATE 13.00

Sorina Pintea- Sanatate, Danut Andrusca- Economie, Lucian Sova- Transporturi

BUCURESTI (MEDIAFAX) - Sorina Pintea a fost votata de social democratii din sedinta CEx pentru functia de ministru al Sanatatii, Danut Andrusca pentru functia de ministru al Economiei, iar Lucian Sova la Transporturi, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.
UPDATE 12.45 

Viorel Stefan, votat vicepremier si George Ivascu, la Cultura- voturile din CEx PSD- surse

Comitetul Executiv PSD a votat vineri ca Viorel Stefan sa ocupe functia de vicepremier fara portofoliu, in timp ce George Ivascu a fost sustinut pentru functia de ministru al Culturii, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

UPDATE 12:41

Profesorul universitar Valentin Popa a fost votat de Comitetul Executiv PSD pentru functia de ministru al Educatiei, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX, acesta reusind sa obtina nominalizarea in detrimentrul Ecaterinei Andronescu.

PSD Suceava a anuntat ca il va sustine pe profesorul universitar Valentin Popa, rectorul Universitatii din Suceava, pentru a prelua functia de ministru al Educatiei.

Potrivit surselor politice, acesta a fost votat, in urma cu putin timp, de CEx PSD ca fiind nominalizarea pentru functia de ministru al Educatiei.

Gabriela Firea anuntase anterior sedintei ca o sustine pe Ecaterina Andronescu pentru aceasta functie.

UPDATE 12:26

Propunerea ALDE pentru Ministerul Energiei este Anton Anton, fost ministru al Educatiei, dupa ce Toma Pectu, actual ministru al Energiei a anuntat vineri ca nu intentioneaza sa faca parte din viitorul Guvern.

UPDATE 12:18

Eugen Teodorovici a fost votat de Cex PSD pentru functia de ministru al Finantelor, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Teodorovici a fost propunerea PSD Tulcea pentru functia de ministru al Finantelor Publice sau pentru un portofoliu la Ministerul Fondurilor Europene.

La randul sau, Eugen Teodorovici a spus ca nu se poate pronunta in acest caz decat dupa CEx PSD.

„Ma onoreaza propunerea. Sigur, niciunul dintre portofolii nu mi-ar fi strain, dupa atatia ani de cand lucrez in administratia publica”, a declarat Teodorovici.

Din iunie 2009 si pana in mai 2012, Eugen Teodorovici ocupa pozitia de director al Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei.

Din decembrie 2012 a fost ministrul al Fondurilor Europene in Guvernul condus de Victor Ponta si senator PSD de Buzau in Parlamentului Romaniei. Din martie 2015 a ocupat functia de ministru al Finantelor Publice in Guvernul Romaniei condus de Victor Ponta.

UPDATE 12.00 : Lista ministrilor din Cabinetul Dancila. Care sunt ultimele nume vehiculate

Liderii social democrati se afla, la ora transmiterii stirii, in sedinta Comitetului Executiv al PSD, in care se valideaza lista ministrilor din Cabinetul Dancila. printre numele noi sunt cele ale Rodicai Nassar, Adrian Dobre sau George Ivascu.

Lista vehiculata:

Viorel Stefan , vicepremier

Paul Stanescu, vicepermier

Gratiela Gavrilescu, vicepremier

Rovana Plumb, ministerul Fondurilor Europene

Ionut Misa , ministerul Finantelor

Lucian Sova, ministrul Transporturilor

Ioan Denes, ministrul Apelor si al Padurilor

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei

Sorina Pintea, Elena Dinu sau Rodica Nassar , ministrul Sanatatii

Adrian Dobre, ministru pentru Dialog Social

Bogdan Trif, ministerul Turismului

George Ivascu, ministrul Culturii

Ioana Bran, ministrul Tineretului

Tudorel Toader, ministrul Justitiei

Teodor Melescanu , ministru de Externe

Mihai Fifor, ministrul Apararii

Petre Daea, ministrul Agriculturii

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii

Declaratii inainte de sedinta CEx a PSD

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004154 (s)