News Flash:

Raport Prefectura Arges: Un barbat a murit in timp ce era tinut sechestrat la Berevoesti

26 Iulie 2016
943 Vizualizari | 0 Comentarii
politia locala1
O persoana sechestrata, cu identitate necunoscuta, a murit in data de 1 noiembrie 2015 in conditii suspecte, in dosarul sclavilor tinuti sechestrati in comuna argeseana Berevoesti, in cauza fiind deschis dosar de cercetare penala la IPJ Arges, potrivit unui raport al Prefecturii.
"In data de 1 noiembrie 2015 moare in conditii suspecte una dintre persoanele sechestrate, persoana cu identitate necunoscuta. Conditiile producerii acestui deces fac in prezent obiectul unui dosar de cercetare penala la IPJ Arges", se arata in raportul Prefecturii Arges facut public marti.
Conform Prefecturii Arges, primarul din Berevoesti stia de existenta unor minori supusi la munca fortata in localitate, insa nu a facut nimic pentru salvarea acestora.
"Primarul comunei transmite in data de 9 noiembrie 2015, doua adrese: catre Postul de politie din localitate si, respectiv, catre Sectia rurala de politie Schitu Golesti, unde este arondata comuna Berevoesti. In aceste adrese, primarul afirma ca «exista suspiciuni ca in unele familii se afla minori fara acte de identitate care sunt folositi la diverse activitati care nu sunt specifice varstei lor» si solicita organelor de politie sa ia masuri pentru identificarea lor. (...) In data de 09.12.2015, primarul constituie o comisie pentru a identifica familiile cu minori care nu detin acte de nastere sau de identitate, in vederea punerii acestora in legalitate pe linie de stare civila, deci nu pentru a identifica minori pusi la munca fortata, asa cum preciza in adresele transmise politiei. (...) Toate aceste elemente ne conduc la concluzia ca primarul comunei Berevoesti, dupa cum chiar el afirma in cele doua adrese transmise politiei, stia de existenta unor minori supusi la munca fortata in localitate, insa nu a facut nimic concret pentru identificarea si salvarea acestora", se mai arata in raportul Prefecturii Arges facut public marti.
Oficialii Prefecturii Arges il mai acuza pe edil ca s-a rezumat sa trimita doua adrese si sa efectueze "formal" o asa zisa ancheta sociala in care nu a descoperit de fapt nimic.
Primarul din Berevoesti, Florin Proca, sustine insa in continuare ca nu a stiut ce se intampla in localitate.
"Am avut acea suspiciune in 2015, prin Compartimentul Asistenta Sociala, cum ca in satul Gamacesti exista copii fara acte care sunt supusi la diverse munci. Am sesizat Sectia 14 de Politie. Politia mi-a cerut cazuri concrete, sa le spun unde si ce se intampla. In timpul anchetei, eu nu am identificat nimic. Nu am stiut ce se intampla acolo pana de curand. Nu mi-am imaginat ca sunt oameni legati in lanturi si supusi la tratamente inumane. Eu am facut tot ce mi-a stat in putinta", a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Proca.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005168 (s)