News Flash:

Ramasitele victimelor atentatelor de la 11 septembrie urmeaza sa fie transferate la Ground Zero

7 Mai 2014
1128 Vizualizari | 0 Comentarii
Ramasitele neidentificate ale victimelor atentatelor de la 11 septembrie urmeaza sa fie transferate sambata la Ground Zero, unde se aflau Turnurile Gemene din cadrul complexului World Trade Center si unde, in prezent, se afla un memorial si un muzeu.
Acest transfer "va avea loc sambata dimineata", a declarat pentru AFP Susan Dahill, insarcinata cu comunicarea pentru "Vocea 11 Septembrie", un grup de sustinere a victimelor atentatelor, care s-au soldat cu aproximativ 3.000 de morti, confirmand o informatie publicata de ziarul New York Times.
Potrivit cotidianului, Primaria a trimis rudelor victimelor un e-mail in care le informeaza ca serviciile medico-legale din oras vor transfera la 10 mai ramasitele neidentificate, care vor fi pastrate sub Muzeul 11 Septembrie. Dintre cele 2.753 de persoane declarate disparute la World Trade Center pe 11 septembrie 2001, 1.115 (aproximativ 40%) nu au putut sa fie identificate, potrivit serviciului medico-legal din New York.
Autoritatile au recuperat 21.906 ramasite umane in zona, dintre care 7.930 nu corespund niciunei probe ADN de la familii. Transferul va fi efectuat printr-o procesiune "sobra", escortata de vehicule de politie, pompieri si ale autoritatilor portuare din New York si New Jersey, potrivit The New York Times.
Nu vor fi organizate vreo ceremonie sau serviciu religios, iar niciun reprezentant al orasului nu va fi prezent, potrivit ziarului. "Vor putea fi prezenti numai membri ai familiilor, din cauza lipsei de spatiu", a precizat Susan Dahill.
Muzeul atentatelor de la 11 septembrie va fi deschis publicului incepand de la 21 mai, dupa cinci zile consacrate familiilor victimelor, persoane care munceau in Turnurile Gemene, supravietuitorilor atentatelor si membrilor echipelor de interventie.
Cu o suprafata de 10.210 metri patrati, acest muzeu subteran de sapte etaje este situat intre cele doua bazine ale memorialului, deschis la 11 septembrie 2011 pe locul unde au fost comise atacurile. Mediafax.ro

ground zero turnurile gemene
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038557 (s)