News Flash:

"Raliul Sibiului pe Transfagarasan, intre Balea Lac si Balea Cascada, foarte riscant", afirma un specialist in Drumuri Nationale

28 Noiembrie 2013
1430 Vizualizari | 0 Comentarii
Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Sibiu, Liviu Creţu, avertizează că organizarea în această iarnă a Raliului Sibiului pe Transfăgărăşan, pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, este imposibilă din cauza pericolului prea mare de avalanşe şi căderi de stânci.

Întrebat miercuri de corespondentul AGERPRES dacă recomandă organizatorilor să facă Raliul Sibiului între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, Liviu Creţu a spus că ar fi prea riscant acest lucru.

'Până la Bâlea Cascadă se poate face raliul respectiv pentru că şi noi deszăpezim. De la Cascadă în sus, mi se pare o chestie imposibilă din cauza faptului că sunt căderi mari de zăpadă şi mai ales pericolul de avalanşă. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se deszăpezeşte Transfăgărăşanul. Deci, mi se pare un risc foarte, foarte mare', a explicat Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Sibiu.

Acesta a mai precizat că deocamdată nu a primit o cerere oficială de la organizatorii Raliului Sibiului pentru folosirea Transfăgărăşanului în luna februarie 2014.

În presa de specialitate şi nu numai, Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului, a declarat că intenţionează ca această competiţie să aibă loc la finalul lui februarie, pe Transfăgărăşan, pe zăpadă. Sorin Itu nu a putut fi contactat de corespondentul AGERPRES, pentru exprimarea unui punct de vedere.

Transfăgărăşanul a fost desemnat în 2010 cel mai frumos drum din lume de către unul dintre cele mai importante site-uri auto din Germania, iar în 2008 a fost considerat cel mai bun drum de motociclete din Europa, de un jurnalist de la ziarul britanic The Guardian.

DN7C - Transfăgărăşan este închis în perioada 1 noiembrie 2013 - 30 iunie 2014 de la Piscu Negru-judeţul Argeş până la cabana Bâlea Cascadă-judeţul Sibiu. În judeţul Argeş rămân deschise tronsoanele Bascov-Piscu Negru, iar în judeţul Sibiu cabana Bâlea Cascadă-intersecţia cu DN1-zona Cârţişoara. Pe tronsoanele deschise circulaţiei s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006399 (s)