News Flash:

Raed Arafat reactioneaza la acuzele la adresa sa

23 Noiembrie 2015
1614 Vizualizari | 1 Comentarii
arafat
Secretarul de stat Raed Arafat a raspuns, duminica, intr-o emisiune TV, unor atacuri venite, printre altele, din sfera politicului, inclusiv din partea fostului presedinte Traian Basescu. 

"Sa mi se spuna ca sunt etatist, nu cred ca este o jignire. Nu o iau ca o injuratura. Din greseala cred ca m-a laudat, din punctul meu de vedere. Etatist, din punctul meu de vedere,  inseamna ca sunt un om la stat care lucreaza si vede in primul rand interesul public si interesul statului. Nu ma intereseaza alte interese. 

Rolul meu acolo este sa ma ocup de un sistem girat si care trebuie sa fie functional. Suntem departe de a fi rezilienti fata de orice situatie de urgenta. O sa vorbim si despre ce se face la ISU. S-a vorbit ca ISU vine cu paramedici, numedici. Este fals. Sunt trei niveluri de echipaje. Nicio tara din lume nu isi permite sa aiba medici pe fiecare masina. De asta sistemul are diferite niveluri de competenta. 

Masinile de terapie intensiva au medici. Este o jignire sa spui ca SMURD-ul nu are medici. Nu avem in fiecare judet, pentru ca UPU din judete nu au ajuns nici ele la numarul de medici necesar. Nu am pierdut cel putin 200 si ceva de rezidenti pe medicina de urgenta, pe care nu am putut sa ii angajam. Nivelul trei, elicopterele, sunt numai cu medici, cu o singura exceptie, cel din zona Deltei. Sunt medici in sistem" a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a raspuns si acuzatiilor ca, odata cu infiintarea SMURD, a fost neglijat serviciul de Ambulanta, precizand ca SMURD are doar 20, 30% dintre investitiile pe tara, in timp ce Ambulanta a luat cea mai mare parte din asta.

Unul dintre contestatarii vehementi ai sai este fostul presedinte Traian Basescu, care declara recent, intr-o emisiune, ca "Arafat daca nu-si schimba mentalitatea sau daca nu este schimbat, va face mult rau sistemului de urgenta din Romania. Avem sisteme care pot fi cuplate la sistemul national. Am vazut ca acum zice ca acum a primit o lectie. Arafat este un etatist convins si el nu intelege ce inseamna si resursele societatii. (...)

A fost distrusa si discreditata Salvarea. Totul s-a indreptat catre Pompieri – acolo e doar un paramedic, in timp ce Salvarea vine cu medic".

etatist jignire injuratura interesul public interesul statului sistem
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004843 (s)