News Flash:

Radu Mazare anunta ca ii va face plangere penala inspectorului ANI

9 Decembrie 2014
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat, marti, ca ii va face plangere penala pentru abuz in serviciu si ii va cere daune inspectorului de la ANI care a sesizat DNA pentru cercetarea sa cu privire la un posibil conflict de interese, in conditiile in care aceasta "nu a avut rabdare" sa primeasca, in termenul legal, documentele prin care Mazare ar fi aratat ca nu a comis nicio ilegalitate.
"O recuz pe doamna inspector ANI care nu a avut rabdare, conform legii, sa primeasca aceste documente, in 15 zile cum spune ..., ii fac plangere penala pentru abuz in serviciu pentru ca a incalcat legea (...) si ii cer daune", a declarat primarul Constantei, in fata sediului Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, institutie unde se prezinta saptamanal conform procedurilor controlului judiciar sub care se afla intr-un dosar penal.
Potrivit acestuia, este vorba despre inspectorul Elena Galan de la ANI.
Radu Mazare a explicat ca in urma cu cinci ani a fost reclamat de ANI pentru acelasi lucru, procurorii DNA dispunand, in urma verificarilor efectuate, neinceperea urmaririi penale in cazul sau.
"M-a reclamat ANI, in 2009, pentru acelasi lucru, respectiv faptul ca am semnat contracte cu niste firme unde actionar este domnul Strutinsky, iar eu sunt actionar in alte firme cu el. Si m-a reclamat pentru conflict de interese sustinand ca faptul ca eu sunt actionar cu Strutinsky la hotel inseamna ca am relatii comerciale si ca atare sunt in conflict de interese. Aceasta reclamatie din 2009 a ajuns la DNA, la Bucuresti, DNA Bucuresti a verificat, punand sa verifice si Curtea de Conturi si asa mai departe. Si, in 2012, a dat o rezolutie contrasemnata de seful de sectie de la DNA prin care spune ca calitatea mea de actionar la hotel si la celelalte sapte firme, cu Strutinsky, nu presupune efectuarea de relatii comerciale intre noi. Ca atare, a dispus neinceperea urmaririi penale. (...) Mai mult, confirmarea rezolutiei procurorilor a fost data si de Curtea de Apel Galati, la plangerea anterioara din 2009 care viza acelasi lucru, cu Strutinsky actionar la televiziune si eu actionar cu el la hotel", a mentionat Mazare.
Intrebat daca este moral ca Primaria Constanta sa incheie contracte cu firme care au ca asociat aceeasi persoana pe care Mazare o are drept asociat in alte societati, primarul Constantei a spus ca daca ar fi procedat altfel risca sa fie actionat in instanta. AGERPRES.ro

radu mazare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006425 (s)