News Flash:

Pui de leu refuzat de mama, crescut in biroul sau de administratorul Gradinii Zologice Barlad

8 Ianuarie 2016
1255 Vizualizari | 0 Comentarii
oui de leu
Un pui de leu, nascut anul trecut la Gradina Zoologica din Barlad si respins de mama sa, este crescut in biroul sau de administratorul parcului zoo, Adrian Carabat. Acesta a povestit ca a luat in birou puiul de leu imediat dupa nastere.
'Puiul este alimentat corespunzator varstei si primeste suplimente pentru a se dezvolta fara probleme, avand in vedere ca nu a fost hranit de mama sa. Intre noi s-a format deja o legatura deosebita', a declarat, vineri, administratorul Gradinii Zoologice Barlad, Adrian Carabat.
Puiul de leu s-a nascut cu o greutate de 650 de grame in luna octombrie a anului trecut, iar acum cantareste 6 kilograme. La maturitate va ajunge sa cantaresca peste 250 de kilograme. Potrivit specialistilor, in astfel de cazuri, felinele au un comportament deosebit, fiind mult mai prietenoase cu oamenii din jurul lor.
Odata cu venirea caldurii, puiul de leu va fi mutat intr-o cusca din incinta parcului zoo.
Gradina Zoologica din Barlad a trecut printr-un amplu proces de modernizare si reabilitare, valoarea lucrarilor ridicandu-se la 2 milioane de lei, asigurati in proportii egale de Primaria Barlad si Ministerul Mediului.
Parcul zoo a fost infiintat in anul 1959, se intinde pe o suprafata de aproximativ sase hectare si gazduieste 36 de specii de animale exotice dar si din specii autohtone, printre care lei, tigri, jaguari, lame, maimute, ursi carpatini sau cerbi carpatini.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1476 (s) | 43 queries | Mysql time :0.019759 (s)