News Flash:

PSD a uitat de programul de guvernare. Lista promisiunilor sterse sau amanate dupa venirea la putere

18 Iulie 2017
887 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea21
La jumatate de an de la preluarea guvernarii, si deja cu propriul prim cabinet guvernamental dat jos prin motiune de cenzura, PSD nu se fereste sa renunte la o alta masura din programul de guvernare, "updatat" odata cu venirea lui Mihai Tudose la Palatul Victoria: impozitul pe cifra de afaceri, scrie Gandul.
Pe lista "de asteptare" in ceea ce priveste noile posibile amanari s-a inscris si "taxa de solidaritate", venita odata cu noul Executiv. Momentan, masura se afla in plin proces de simulari. Acestea doua nu sunt insa singurele masuri puse pe hartie de PSD la care social-democratii renunta sau au decis sa le amane.
Cota zero de TVA la tranzactiile imobiliare si pentru serviciile de publicitate, primele taiate din primul program de guvernare PSD
Primele taieri din programul de guvernare initial au fost anuntate pe 30 mai, de catre liderul PSD, Liviu Dragnea, care declara, la acel moment, ca Executivul Grindeanu renunta la introducerea cotei zero de TVA la tranzactii imobiliare, situatia fiind similara si in ceea ce priveste domeniul publicitatii. Reamintim ca Mediafax relata, inca din luna aprilie, citand surse guvernamentale, ca Executivul ar urma sa renunte la introducerea cotei zero pentru tranzactiile imobiliare. Situatia a fost similara si in ceea ce priveste domeniul publicitatii.
„Da, este adevarat, pentru ca de asta am si lungit-o atat de mult. Cei din domeniul publicitatii si din zona presei au spus ca aceasta masura, chiar daca poate avea efecte bune, poate avea si efecte perverse, in sensul ca ar trebui sa astepte mult la rambursarea de TVA, si cei din zona de constructii de locuinte la fel (...) Din moment cei ei, cei care erau beneficiarii, nu sunt de acord, ramanem doar cu zero la input-urile in agricultura pentru ca acolo situatia este inversa. Ei sunt obligati sa vanda cu TVA zero produsele, in schimb input-urile intra cu TVA si tot asa asteapta un an sau doi pana se ramburseaza TVA”, declara Dragnea, pe 30 mai.

Reducerea TVA si cresterile de salarii, primele amanari enuntate
Reducerea TVA de la 19% la 18%, care nu va mai intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018, cum era prevazut initial, ci incepand cu 1 ianuarie 2019, dar si primele majorari salariale, care aveau sa se acorde de la 1 iulie 2017, au deschis lista amanarilor anuntate de coalitia de guvernare PSD-ALDE.
Citeşte continuarea pe Gândul 

preluarea guvernarii psd reducerea tva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006032 (s)