News Flash:

Protest al pacientilor la Ministerul Sanatatii

19 Octombrie 2016
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
spital arsi
Aproximativ 50 de persoane au protestat, miercuri, in fata Ministerului Sanatatii, nemultumiti ca CNAS nu va mai deconta tratamentele bolnavilor de talasemie majora si hemofilie care vor face transfuzii la Institutul National de Hemofilie, avand in vedere ca institutul nu e autorizat.
Nemultumirile oamenilor sunt legate de faptul ca Institutul National de Hemofilie nu e autorizat, astfel Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu va mai deconta tratamentul acolo, autorizatia de functionare din prezent fiind una temporara, pana la data de 31 decembrie. Pacientii sustin ca daca problema institutului nu va fi rezolvata vor fi nevoiti sa se interneze la Centrul de Hematologie de la Fundeni sau sa stea cu zilele pe holuri.
"Ne-au anuntat ca ne vor transfera la Fundeni, de la Centrul de Hematologie. Eu sunt de 20 de ani la centru, n-am avut nicio problema foarte rar mi s-a intamplat sa nu aiba tratament sa ne dea. De ce sa ne mute la Fundeni? Daca mergem acolo, stam cate 4-5 ore sa ne asigure tratamentul. Daca o fi sa ne transfere atat de multi, va dati seama ca vom sta cu zilele. Sunt in jur de 1.600. Ministerul Sanatatii spune ca sunt fonduri, medicii spun ca nu mai sunt fonduri, nu stim care e adevarul. Toti dau pe CNAS si Ministerul Sanatatii, dau vina unul pe altul. Eu am baiatul cu hemofilie. E o sangerare care il costa viata. Nu ai tratamentul, nu ai factorul opt, risti viata. Copilul meu are foarte multe probleme si foarte multe dureri", sustine mama unui bolnav.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006348 (s)