News Flash:

Promisiunile primarului Robu: "Centrul istoric al Timisoarei va deveni o zona de lux!"

19 Noiembrie 2015
1370 Vizualizari | 1 Comentarii
centru istoric timis
In doar cativa ani, centrul istoric va deveni o zona de lux. Cel putin asa considera primarul Timisoarei, care pare sa nu mai vada cersetorii din centrul orasului, pe care a promis inca din campania electorala ca-i ”eradicheaza”. Pana atunci, edilul-sef le invita pe doamne si domnisoare sa iasa la promenada pe tocuri pe noul pavaj din Cetate.
„E foarte frumos, asa cum m-am asteptat de la inceput, cu portiuni pavate cu piatra mare pe zona centrala, astfel incat sa fie acolo, pe partea centrala a strazii, o zona comoda la plimbare si pentru domni, dar in primul rand pentru doamne si domnisoare, care trebuie sa mearga in centrul istoric al Timisoarei inclusiv cu tocuri, nu neaparat cu incaltaminte sport, asa cum li se parea unora ca ar fi cazul. Centrul istoric al Timisoarei va deveni o zona de lux in cativa ani, o zona cu magazine, restaurante, baruri si asa mai departe, de alt nivel. Zona aceasta este si la doi pasi de institutiile culturale ale orasului, unde oamenii merg cu o anumita tinuta. Si nu cred ca este normal sa se mearga cu punga de incaltaminte de schimb in mana”, ne-a declarat edilul-sef.
Nicolae Robu sustine ca a stat cu gura pe proiectanti pentru ca totul sa iasa asa cum si-a dorit. Datorita lui, spune primarul, avem piatra mare de pavaj pe mijlocul celor mai importante strazi din centrul istoric, pentru ca acestea sa poata fi traversate si de femeile care poarta tocuri, scrie tion.ro.
„Cred ca este normal ca in centrul istoric sa existe suficiente strazi care sa ofere si comoditate la plimbare. Si acestea sunt, in urma solicitarilor mele exprese la inceputul implementarii proiectului, solicitari care se regasesc pana la urma acceptate de proiectanti in proiectul revizuit: zonele centrale, de la Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Mercy si Eugeniu de Savoya, toate sunt cu placi mari pavate. Si in Libertatii sunt portiuni care alterneaza, portiuni netede si portiuni cu piatra cubica. Trebuie sa intelegem si punctul de vedere al arhitectilor, care au pledat pentru piatra cioplita, cvasigeneralizat. Trebuie sa intelegem ca in centrele istorice, si in alte parti, exista pavaj cu piatra naturala cioplita. Acest pavaj este de cel mai valoros tip din punct de vedere arhitectural, estetic, dupa spusele specialistilor. Insa noi trebuie sa imbinam valoarea aceasta cu pragmatismul. De aceea eu am cerut sa se foloseasca piatra naturala, dar o piatra de tip placa, prelucrata la nivel de placa in zonele centrale ale acestor strazi, care ofera buni kilometri pentru promenada in centrul istoric. Am fost in multe locuri in lume unde pavarea este facuta in fel si chip, si numai cu piatra cioplita – chiar daca e foarte frumos, e groaznic sa te plimbi pe o astfel de suprafata si in zone in care dimpotriva s-a optat pentru piatra taiata, cateodata chiar pentru piatra artificiala – in poze arata bine, dar in realitate este piatra taiata, e alt nivel”, a tinut sa precizeze primarul orasului.
Edilul considera ca centrul istoric din Timisoara va fi pe primul loc din tara, daca tinem cont de valoarea arhitecturala si de estetica, pentru ca „am avut proiectanti si arhitecti buni”.

primarul timisoarei cetate edilul-sef nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007176 (s)