News Flash:

Probe din biocidele Hexi Pharma, analizate de specialisti de la Institutul Cantacuzino

17 Mai 2016
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
hexi
Mai multe probe din biocide produse de Hexi Pharma, dintre cele folosite in spitalele unde analizele au iesit neconforme, vor fi duse, marti, de catre politisti, la Institutul Cantacuzino pentru a fi verificate de specialisti au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.
Mai multe probe prelevate din dezinfectantii Hexi Pharma folositi in spitalele unde analizele initiale au iesit neconforme vor fi duse, marti dupa-amiaza, de catre echipe de politisti de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economie la un laborator din cadrul Institutului Cantacuzino din Capitala, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.
Potrivit acestora, actiunea a fost dispusa de catre procurorii care instrumenteaza dosarul penal de la Parchetul General. Astfel, specialistii de la Institutul Cantacuzino urmeaza sa faca mai multe teste iar apoi, in perioada urmatoare, sa se pronunte pe continutul si tipul substantelor din probele trimise de anchetatori.
Reprezentantii Parchetului General au precizat, marti dimineata, ca in dosarul Hexi Pharma au fost dispuse doua expertize asupra produselor dezinfectante.
"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus efectuarea a doua constatari tehnico-stiintifice asupra produselor Hexi Pharma", se transmite intr-un comunicat de presa al parchetului.
Produsele biocide Hexi Pharma prezinta diferente in concentratii intre valoarea declarata si cea masurata, arata primele teste oficiale anuntate de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Victor Strambu, acesta precizand ca produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendata cu 40.000 lei.
Pana la acest moment, in dosarul de la Parchetul General a fost pusa sub urmarire penala compania Hexi Pharma pentru "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004729 (s)