News Flash:

Primul interviu al premierului Sorin Grindeanu despre sport, cotidianului PROSPORT: „Eu si echipa mea avem toleranta zero fata de coruptie“ - VIDEO

26 Mai 2017
936 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Grindeanu1
Premierul Sorin Grindeanu a oferit un interviu ProSport, primei publicatii sportive de la preluarea mandatului, in care a dezvaluit cu ce echipa de fotbal tine, care este jucatorul de care se simte "aproape" si cum se mentine in forma. "De fapt, probabil ca este primul interviu acordat de un premier al Romaniei unei publicatii de sport", scriu jurnalistii.
Pare mai in forma decat noi. Oare cum se mentine? Probabil ca nu mergand cu bicicleta. Il intrebam. „Inot si jogging“, spune. Nu ne putem abtine sa nu facem remarca legata de infrastructura Bucurestiului, si rade. Da, normal ca nu mergand cu bicicleta! Nici n-ar avea unde.
Avem 30 de minute la dispozitie, timpul preseaza si subiectele pe care vrem sa le abordam sunt multe si, unele, contondente. Guvernul tocmai a emis o Ordonanta de Urgenta de modificare a Legii Sportului 69/2000 care poate deschide Cutia Pandorei. Autoritatilor locale li se va da voie sa cheltuiasca, fara restrictii, pana la 5% din bugetul localitatilor pentru activitatile sportive. Problema acestei OUG este ca permite orice fel de cheltuieli. Asta insemnand inclusiv plata salariilor pentru personal (iar sportivii sunt inclusi aici). Intr-o tara in care coruptia a scapat demult de sub control, aceasta prevedere va multiplica dramatic posibilitatile ca banii publici sa fie risipiti sub umbrela cheltuielilor cu sportul. In plus, statul, prin intermediul echipelor care tin de primarii, va intra intr-o competitie inegala cu echipele private. Hagi si-a exprimat deja ingrijorarea. Si nu e singurul. Mai este si cazul Steaua. Guvernul ezita inca sa ia taurul de coarne. La Ministerul Apararii intarzie ancheta care sa gaseasca vinovatii pentru pierderea ilegala a brandului, in 2004, stabilita de instante inca din 2014. Teme delicate ar fi, deci, destule. Ramane de vazut ce va spune premierul si, mai ales, daca vom avea timp sa le discutam.
Trecem rapid in revista, in gand, temele. O remarca scoate brusc la iveala, din costumul negru, banateanul din premier. Interlocutorul sustine ca Banatul continua sa fie un bazin de talente pentru sportul romanesc. Prologul se rostogoleste pe terenul Craiovei Maxima si se opreste brusc la Poli. Recas, alias ACS Poli Timisoara. Si imprevizibilul ei antrenor.
Play!
ProSport: ...Ionut Popa va face sa zambiti?
Sorin Grindeanu, premierul Romaniei: E un personaj aparte. Sincer. Chiar a facut treaba, in momentul in care a preluat echipa, nu i se dadeau foarte multe sanse sa scape. Eu din fotbalul romanesc am tinut cu Craiova, cu Craiova aia veche! In momentul in care am inceput sa inteleg fotbalul si... asa am si ramas. La noi era Craiova Maxima, Real Madrid, Juventus, Liverpool, Bayern Munchen si asa am ramas si acum.
Stiti ce mi-a spus Balaci in ultimul interviu pe care l-am facut cu el? Ca echipa lui, Craiova Maxima, este singura formatie din Liga 1 care a vandut meciuri si a si castigat titlul in acelasi an.
Nu, dar nici nu poti. Era o echipa incredibila. Cand a fost? In 1983? Cand juca semifinala. Si in 1983 semifinala cu Benfica, 0-0 acolo, si cand au venit ei a dat gol Balaci in minutul 16 din lovitura libera si dupa Nene a egalat. Am crezut ca innebunesc! Eram in clasa a treia. De asta tin, pentru ca in acea perioada in Spania era Real Madrid. Si asa o sa raman.
"Tin cu Real Madrid, dar Juventus are prima sansa in finala Ligii Campionilor". Ce nationala sustinea la Mondialul din 1986 si ce jucator francez i-a ramas la inima"
Tineti cu Real Madrid?
Da! Sunt genul inrait. Acum, in finala, sunt si cu Real, dar si cu Juventus. 55% cu Realul.
Va duceti la finala de la Cardiff?
Nu ma duc, nu am cum. E in weekend-ul acela cu zile libere, vine si familia aici. Dar eu zic ca Juve are prima sansa. I-am vazut cum joaca. Allegri chiar e ok, ii pune bine in teren. Chiar imi place. Realului, aceste doua saptamani de pauza, s-ar putea sa nu-i prinda bine.
Care e jucatorul de care ati ramas cel mai aproape?
De unde? De la noi... nu am prins generatia lui Dobrin, eram prea mic. Mi-a placut Balaci foarte mult si, dupa el, Hagi, evident! Dincolo era Zidane. Tin minte ca parca juca la Bordeaux inainte de a pleca la Juve. Nu am fost foarte mare fan Maradona. In 1986 tin minte ca era Campionatul Mondial din Mexic si tineam cu Anglia. Atunci cand a dat golul ala cu mana lui Dumnezeu. Si in finala am tinut cu Germania. A intrat Rudi Voller si a egalat. Apoi a marcat Argentina pe final.
De ce Zidane?
Zidane mi-a placut din perioada de la Bordeaux, inainte de a pleca la Juventus. Si tin minte ca intr-o cupa europeana a eliminat Bordeaux chiar pe Juventus. Si, dupa, l-au luat imediat. De atunci mi-a placut. A fost un fotbalist echilibrat, tehnic.

CITIŢI CONTINUAREA INTERVIULUI în publicaţia PROSPORT 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005322 (s)