News Flash:

Primele doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate la Timișoara. Doctorul Musta, după vaccin: „Vom începe să ducem o viață normală”

28 Decembrie 2020
585 Vizualizari | 0 Comentarii

A început vaccinarea cadrelor medicale împotriva Covid-19 și la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Printre primii vaccinați au fost și managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara, Cristian Oancea, dar și doctorul Virgil Musta.

La Timișoara au ajuns 500 de doze de vaccin anti-Covid. Primele cadre medicale vaccinate au fost doctorul Teodora Moisil, de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, și Ciprian Gândac, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara. Au urmat doctorul Musta și managerul spitalului, medicul Cristian Oancea.

„De un an de zile aștept vaccinul. De zece luni, de când a început pandemia, am spus că este singura metodă. De abia am așteptat să putem primi această „armă”. Dacă o folosim, sigur vom câștiga. Mă bucur că pot să mă vaccinez. Vom începe să ducem o viață normală. Depinde și de noi, dacă înțelegem să ne vaccinăm, iar în primăvară vom avea o viață normală. Este important să fim solidari. Cred că pentru cei care sunt apropiați nouă merită să facem acest vaccin, să ducă o viață normală”, a spus doctorul Virgil Musta.

Aproximativ 200 de cadre medicale vor fi vaccinate duminică, 27 decembrie, la Spitalul Victor Babeș Timișoara. Într-o primă fază, 415 medici, asistente medicale, infirmieri, dar și personal administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie vor fi vaccinați. Campania de vaccinare la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara se va derula pe parcursul a trei zile.

„Sper ca astăzi să fie prima zi în care începem sfârșitul SARs-Cov2”, a spus doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara. „Am așteptat acest vaccin de mult timp. A fost un an foarte greu pentru noi. Să sperăm că acest proces de vaccinare să ne confere o imunitate prin care să reușim să învingem această boală. (…) Dozele de vaccin rămase după vaccinarea colegilor mei vor fi administrate altor cadre medicale din spitalele suport COVID 19. Vorbim de Spitalul CFR, Institutul de Boli Cardiovasculare și Spitalul Municipal Timișoara. Vreau să vă spun că am decis să organizăm centrul de vaccinare în clădirea în care au fost internați primii pacienți infectați cu SARS CoV 2. Se întâmpla pe 28 februarie. Acum, în aceleași încăperi vor fi administrate primele doze de vaccin. Atunci a fost începutul pandemiei în România. Acum, sunt sigur că va fi începutul sfârșitului pandemiei în România ”, a spus managerul spitalului aflat în linia întâi în lupta cu Covid-19.

„Vaccinarea este singura noastră armă eficientă în lupta cu virusul care ne-a știrbit un an din frumusețea vieții. Faptul că VREAU SĂ MĂ VACCINEZ nu este o dorința, o soluție doar pentru mine, ca persoană. Este un simț civic pe care vreau să îl transmit tuturor celor care refuză vaccinarea fară a avea vreo boală autoimună. Este un vaccin eficient, sigur și numai un procent mare de persoane care se vaccinează va reuși să stârpească această pandemie. Eu cred că cei care se vaccinează vor ajunge, la un moment dat, în acel punct în care nu vor mai trebui să poarte mască. Sărbători liniștite în continuare să aveți și vă îndemn cu toată încrederea să vă vaccinați!”, spune dr. Ciprian Gîndac, medic primar ATI, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara

„Pandemia COVID 19 a reprezentat provocarea anului 2020 și ne-a marcat atât în plan profesional, cât mai ales în cel personal. Ca în orice pandemie, soluția pentru limitarea acesteia, pentru salvarea de vieți o reprezintă vaccinarea majoră a populației. Ziua de astăzi este una istorică datorită începerii vaccinării în România. Este important să ne vaccinăm, dar cel mai important lucru este să explicăm tututor de ce este necesară vaccinarea. Și asta deoarece, pentru a avea efect, pentru ca să putem reveni la o viață normală, este obligatoriu ca 70 la sută din populație să fie vaccinată. Știu, mulți se tem, mulți nu au încredere în vaccinare, în general, și cu atât mai puțin în acest vaccin anti COVID 19. Dar faptul că noi, medicii din linia întâi, noi cei care ne luptăm zi de zi cu acest cumplit virus avem încredere în acest vaccin ar fi un bun punct de plecare în lămurirea tuturor necunoscutelor legate de întrebarea: de ce să mă vaccinez? Mai mult, noi, medicii de la Victor Babeș, suntem pregătiți oricând să răspundem întrebărilor oricărei persoane. Iar expresia, nu este doar o înșiruire de cuvinte”, spune dr. Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unității medicale.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, următoarea tranșă de vaccin anti-Covid va sosi în Timișoara în 29 decembrie.
Astfel, în data de 29 decembrie va sosi o nouă tranșă de vaccin în București, Cluj și Timișoara, iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1020 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036543 (s)