News Flash:

Primarul Robu vrea puterea absoluta in Universitatea Politehnica

21 Martie 2014
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu
Chiar dacă funcția de președinte al senatului Universității reprezintă o incompatibilitate cu funcția de primar și implicit un posibil dosar la ANI (Agenția Națională de Integritate), Nicolae Robu conduce și semnează de mai bine de un an, nelegal, ședințele senatului.
In 2011 la propunerea lui Robu a fost introdusă în Carta Universitară funcția de președinte al senatului ca fiind funcție de conducere. Acum vrea să schimbe Carta așa cum a fost înainte de 2011 în dorința de a elimina din funcțiile de conducere funcția de președinte al senatului, pentru a nu mai exista o incompatibilitate cu funcția de primar.
Președintele PNȚCD Timișoara, Ciprian Mihok, a adus noi detalii referitoare la acest caz.
” Am crezut că nimic nu se întîmplă la Universitatea “Politehnica” din Timişoara după ce am arătat cum primarul nostru, domnul Robu conduce ilegal Senatul Universităţii Politehnica. M-am înşelat. Cine a avut urechi de auzit a auzit. Cel mai atent se pare că a fost chiar domnul primar. Care acum ce credeţi că doreşte? Vrea să schimbe “Carta Universitară” pe care el a făcut-o în 2011. Atunci s-a terminat cu scandal pentru că Robu a modificat în ultimul moment mai multe articole pentru a avea puterea absolută în Politehnică. Principala modificare pe care o urmăreşte domnul Robu este schimbarea articolelor prin care funcţia de preşedinte al senatului este considerată funcţie de conducere. Astfel el speră să nu mai aibă probleme şi să nu mai poată fi luat la întrebări. Speră să scape şi de incompatibilitate, dar nu va reuşi.” spune Ciprian Mihok
Robu s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte de senat imediat după ce a ajuns primarul Timişoarei. A continuat însă să conducă şedinţele şi să semeneze documentele oficiale ale instituţiei. In vara lui 2013 Senatul Universităţii a votat anularea suspendării domnului Robu şi încetarea mandatului de drept. Cu toate acestea domnul primar conduce şedinţele de senat şi semnează hartii oficiale pe care nu ar avea niciun drept să le semneze.
“Domnul Robu a impus funcţia de preşedinte de senat ca funcţie de conducere în UPT. Atunci, în 2011, îl ajuta pentru că nu ştia că va ajunge primar şi voia controlul absolut asupra Politehnicii, ca preşedinte de senat. Acum cand vede că este în degringoladă şi în culpă caută să muşamalizeze şi să se disculpe. Acum vrea să dirijeze în continuare şedinţele şi să semneze hotărarile de senat. In mod normal de mult ar fi trebuit să aibă loc alegeri pentru preşedinte de senat. Acum vrea să schimbe mai multe articole susţinand că este vorba de erori materiale”, este poziţia profesorului universitar din  UPT Ilare Bordeaşu. Acesta este senator în UPT, dar şi vicepreşedinte naţional în Sindicatul “Alma Mater” din învăţămantul universitar. Pentrutimisoara.ro

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029283 (s)