News Flash:

Prima reactie a premierului Dacian Ciolos dupa adoptarea OUG privind INTERCEPTARILE

14 Martie 2016
1203 Vizualizari | 0 Comentarii
dacian ciolos2
Dacian Ciolos, premierul Romaniei, a declarat ca SRI va putea fi organ de urmarire penala pentru cazuri privind siguranta nationala si terorismul exclusiv sub control judecatoresc, restul fiind "interpretare nefondata".

Dacian Ciolos a postat duminica seara pe Facebook un raspuns legat de un repros potrivit caruia prin schimbarile din OUG privind interceptarile ar fi reinfiintat Directia VI - anchete penale - a Securitatii.

"SRI nu poate fi organ de urmarire penala DECAT pentru cazuri privind siguranta nationala si privind terorismul (conform legii de functionare a SRI) si DOAR, EXCLUSIV SUB CONTROL JUDECATORESC, in prezenta unui PROCUROR. Restul e interpretare nefondata", a raspuns premierul duminica seara pe Facebook unui repros potrivit caruia prin schimbarile din OUG privind interceptarile ar fi reinfiintat Directia VI - anchete penale - a Securitatii.

Intrebat de ce actul normativ nu a fost pus in dezbatere, Ciolos a sustinut ca nu mai era timp: "Si acum punem OUG in consultare publica de cate ori se poate. In cazul OUG privind interceptarile, nu mai era timp fizic, pentru ca ramaneam descoperiti in unele cazuri daca nu adoptam OUG in acelasi timp cu publicarea hotararii CC inMonitorul oficial".

dacian ciolos facebook sri urmarire penala siguranta nationala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006823 (s)