News Flash:

Presedintele Iohannis nu promulga legea "Dragnea" si o intoarce la Parlament

16 Decembrie 2016
972 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis presedinte
Curtea Constitutionala a decis vineri ca legea adoptata de Parlament prin care se elimina 102 taxe nefiscale, printre care taxa radio-tv si taxa auto, este constitutionala. Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu promulga legea si intoarce legea la Parlament pentru o discutie "asezata, calma" asupra oportunitatii taxelor, in special radio-tv.
”Ne-am pronuntat in sensul respingerii sesizarii ca fiind neintemeiata, motivand ca toate criticile care s-au formulat nu isi gasesc un temei constitutional care sa ne justifice admiterea sesizarii”, a declarant presedintele CCR, Valer Dorneanu.
El a mai spus ca motivele cele mai multe au vizat fondul si justificarea taierii taxelor.
”Chestiunea asta nu e atributul CCR sa stabileasca ce taxe sunt valabile si ce taxe nu sunt valabile. Am avut in vedere si faptul ca proiectul s-a derulat in procedura parlamentara de urgenta, ceea ce justifica intr-un fel Parlamentul sa scurteze niste termene si sa treaca peste niste termene. In ceea ce priveste criticile cu privire la faptul ca nu s-ar fi solicitat informarea Guvernului, ea s-a solicitat, chiar daca nu a venit. Raporturile dintre Parlament si Guvern si sunt dictate de niste principia constitutionale, potrivit carora Parlamentul este organul reprezentativ suprem, unica autoritate legiuitoare si intr-un fel guvernul se afla sub control parlamentar”, a adaugat Dorneanu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004646 (s)