News Flash:

Presedintele Iohannis nu a fost invitat la Ziua Aviatiei

20 Iulie 2017
965 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis 1
Vicepresedintele Comisiei de Aparare deputatul PNL Ovidiu Raetchi a declarat, joi, ca ministrul Adrian Tutuianu datoreaza explicatii scrise comisiilor parlamentare de specialitate privind refuzul MAPN de a-l invita pe presedintele Iohannis la Ziua Aviatiei,calificand gestul drept "rafuiala politica".
"Foarte ciudat refuzul MApN de a-l invita astazi pe presedintele Iohannis, care este totusi cel mai important reper institutional pentru fortele armate romane, la Ziua Aviatiei. In mod normal, invitatiile de acest gen se fac din oficiu, pe baza unui protocol rigid, testat de ani de zile. Si sunt dublate de o procedura de confirmare. In plus, la acest nivel corespondenta ar trebui sa fie una speciala, securizata, fiind greu de crezut ca ea se poate pierde pe drum. Teoretic, e mai probabil sa avem de-a face cu o rafuiala politica decat cu un act de incompetenta", a declarat vicepresedintele Comisiei de Aparare deputatul PNL Ovidiu Raetchi, pe Facebook.
Ovidiu Raetchi a afirmat ca ministrul Adrian Tutuianu, datoreaza explicatii scrise "mai lamuritoare" comisiilor parlamentare de specialitate privind refuzul MAPN de a-l invita pe presedintele Klau Iohannis la Ziua Aviatiei.
"Avem motive serioase de ingrijorare daca Ministerul Apararii, care trebuie sa functioneze ca un ceas in momente de criza, nu e in stare nici macar sa transmita niste plicuri. Cred ca ministrul Tutuianu datoreaza niste explicatii scrise mai lamuritoare si convingatoare pentru Comisiile de Aparare din Camera si Senat", a spus liberalul.
Presedintele Klaus Iohannis nu a fost invitat sa participe la ceremoniile de Ziua Aviatiei din Capitala, fapt pentru care Administratia Prezidentiala nu a trimis coroane de flori, asa cum s-a procedat pana acum, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX surse oficiale.
Ministerul Apararii a reactionat joi, dupa ce seful statului nu a fost invitat la evenimentele dedicate Zilei Aviatiei, anuntand ca isi cere scuze pentru eroare si ca Adrian Tutuianu a solicitat de urgenta ca disfunctionalitatile de natura birocratica sa fie eliminate.

ovidiu raetchi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004639 (s)