News Flash:

Premierul Tudose, intalnire cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk

11 Iulie 2017
913 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose2
Prim-ministrul Mihai Tudose a fost primit, marti, la sediul Consiliului European din Bruxelles, de presedintele acestui for, Donald Tusk.
Intrevederea cu Donald Tusk este primul eveniment din cadrul primei vizite externe a lui Mihai Tudose in calitate de sef al Guvernului. 
La intalnirea cu presedintele Consiliului European, premierul roman a venit insotit de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, de reprezentantul permanent al Romaniei la Uniunea Europeana, Luminita Odobescu, si de consilierii de stat Marius Nica si Florin Vodita. 
Cu aceasta ocazie, se vor discuta teme precum prioritatile Guvernului, viitorul Europei si pregatirea preluarii presedintiei Consiliului UE de catre Romania.
Intalnirea lui Mihai Tudose cu Donald Tusk va fi urmata de o intrevedere a premierului roman cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, si cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.
Marti dupa-amiaza, seful Executivului se va intalni si cu Corina Cretu, comisarul european pentru politica regionala.
Vizita prim-ministrului Tudose la Bruxelles se va incheia marti seara, cu o intrevedere cu presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.
Potrivit Guvernului, in cadrul primei sale vizite externe in calitate de sef al Executivului, Mihai Tudose va transmite mesajul ca Romania este un partener serios in Uniunea Europeana, care isi va respecta toate angajamentele asumate.
Totodata, cu aceasta ocazie, vor fi prezentate prioritatile actualului Executiv, cu accent asupra temelor economice, dar si pozitia Romaniei privind viitorul UE, pregatirea preluarii presedintiei Consiliului UE si imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1393 (s) | 43 queries | Mysql time :0.019000 (s)