News Flash:

Predoiu: "Guvernul Ponta sa amane pana la 1 septembrie intrarea in vigoare a Codurilor"

10 Ianuarie 2014
1279 Vizualizari | 0 Comentarii
Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, că face apel către Guvernul Ponta de a amâna până la 1 septembrie 2014 intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a noului Cod de procedură penală, arătând că, în caz contrar, sistemul judiciar se va bloca. "Reiau apelul către Guvernul Ponta a amâna intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a noului Cod de procedură penală până la 1 septembrie 2014. Sistemul judiciar nu este pregătit, lipsesc 150 de judecători şi 350 de grefieri. Dacă nu se angajează aceşti oameni sistemul judiciar se va bloca" , a precizat Cătălin Predoiu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că cere Guvernului Ponta să emită o Ordonanţă în acest sens, sau Parlamentul să se întrunească pentru a elabora o lege care să amâne intrarea Codurilor în vigoare şi angajarea judecătorilor şi grefierilor necesari.

De asemenea, Predoiu a arătat că îşi exprimă disponibilitatea de a explica premierului Victor Ponta şi ministrului Justiţiei care sunt problemele de implementare a acestor Coduri, arătând că pregătirea pentru intrarea în vigoare trebuia să se facă în ultimii doi ani.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să afle, luni, de la membrii CSM, dacă sunt probleme în privinţa intrării în vigoare a noului Cod Penal şi a Codului de Procedură Penală, apreciind că mai bine se amână aplicarea cu două luni.

Preşedintele a mai spus că problema intrării în vigoare a noilor Coduri a fost extrem de dezbătută şi şi-a exprimat opinia că trebuie elaborat, urgent, un proiect de ordonanţă de urgenţă, de către Ministerul Justiţiei, privind modul de aplicare a noului Cod Penal.

"Auzeam aseară pe un post de televiziune, era abordarea: «Domnule, şmecherii ăştia au dat codurile ştiind ce dosare sunt», dar nespunând nimeni că e din 2009, e pe asumarea răspunderii, iar şmecherii ăştia nici măcar nu erau la putere la vremea.. Deci o abordare din asta foarte negativă. Băgaţi şi noul Cod penal, şi explicaţi, băi fraţilor, reducerea pedepselor nu a vizat persoane, ci e o nouă filosofie penală, pentru că, până la urmă, statul este obligat să facă noua politică penală şi o face prin legi", a mai comentat Traian Băsescu. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006637 (s)