News Flash:

POTOP in vestul tarii! COD ROSU de ploi abundente si inundatii in Caras-Severin şi Timis, in alte patru judete fiind COD PORTOCALIU de ploi si vijelii

14 Iunie 2018
1749 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2 1

Un drum judetean din Caras-Severin a fost inchis temporar, iar mai multe strazi din localitatea Slatina au fost inundate, miercuri, in urma unei viituri. Opt sate au ramas fara curent din cauza ploilor puternice. Judetul Caras-Severin se afla sub cod rosu de inundatii.
Este cod rosu de ploi abundente, miercuri seara, in judetele Caras-Severin si Timis, alte judete sunt sub cod portocaliu.Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca sunt mobilizati pentru a interveni peste 3.300 de pompieri in toate zonele afectate si s-a impus asigurarea rezervei de personal.

Patru judete sub atentionare cod portocaliu de ploi si vijelii

Administratia Nationala de Meteorogie (ANM) a emis, miercuri seara, atentionare cod portocaliu de ploi, vant si grindina pentru judetele Sibiu, Valcea, Neamt si Hunedoara. 
Potrivit ANM, in judetele Sibiu si Valcea sunt semnalate averse de ploaie ce vor avea caracter torential si care vor cumula 45...50 l/mp. Pot aparea si frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina de dimensiuni mici.

Atentionarea este valabila pana la miezul nopti.

In judetele Neamt si Hunedoara sunt semnalate averse care vor atinge 35- 40 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii pana la ora 23.

Caras-Severin: Alunecari de teren si zeci de gospodarii inundate dupa viitura

O alunecare de teren s-a produs, miercuri, in Resita, iar o spalatorie auto a fost afectata. Zeci de gopodarii au fost inundate, in urma viiturii puternice de pe paraul Slatina, care a iesit din albie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin, 40 de gospodarii, majoritatea curti, au fost afectate de inundatii, in urma viiturii puternice de pe paraul Slatina, care a iesit din albie.

In total, intervin 20 de pompieri militari cu patru motopompe transportabile si patru autospeciale.

De asemenea, circulatia este inchisa, miercuri seara, pe drumul national 57B, intre localitatile Prigor si Borlovenii Noi, dupa ce mai multi copaci au cazut pe carosabil din cauza vantului puternic.

“La fata locului se afla un echipaj de la Districtul de Drumuri Nationale Mehadia, care lucreaza la eliberarea carosabilului. Se estimeaza reluarea circulatiei in conditii normale in jurul orei 21.00”, a informat Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara.

Totodata, ISU Caras-Severin a informat ca, miercuri seara, o alunecare de teren s-a produs pe Aleea Zadei, din orasul Resita, fiind afectata o spalatorie auto.

In total, s-a surpat teren pe o linie de aproximativ 20-30 de metri.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, mai sunt nealimentate cu energie electrica statiunea Secu si localitatea Raul Alb.

Viitura puternica, pe paraul Slatina

O viitura puternica s-a produs, miercuri seara, pe paraul Slatina, din judetul Caras-Severin, care a iesit din albie. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin, au fost inundate mai multe strazi din localitatea Slatina, fara a fi afectate gospodarii.

“Ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile, DJ 582 a fost inchis temporar intre localitatile Brebu Nou si Slatina Timis”, a aratat ISU Caras-Severin.


De asemenea, din cauza ploilor puternice, o gospodarie din localitatea Borlova a fost izolata de apa, iar trei persoane au fost evacuate. Totodata, o curte a fost inundata in localitatea Valisoara.

La ora transmiterii acestei stiri, opt localitati din judetul Caras-Severin sunt nealimentate cu energie electrica. Este vorba de Jupa, Zagujeni, Zorlencior, Cornutel, Maciova, Cavaran, Sacu si Domasnea.
udetul Caras-Severin se afla sub cod rosu de inundatii, miercuri, pana la ora 24.00. Fenomenele vizate sunt: scurgeri de pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundatii, posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile din bazinele Bistra, Timis, Poganis, Tau si Golet.

MAI: Cod rosu de ploi abundente in Caras-Severin si Timis; se asigura rezerva de personal

Potrivit unui comunicat al MAI transmis miercuri seara, nu au fost inregistrate efecte deosebite cauzate de ploile abundente, insa angajatii MAI din judetele vizate de avertizarea cod rosu, respectiv Timis si Caras Severin, au fost mobilizati pentru a putea interveni in cel mai scurt timp, daca situatia o va impune.

In tara, peste 3.300 de pompieri cu peste 2.200 de mijloace tehnice sunt gata de interventie in sprijinul populatiei si autoritatilor locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase.

De asemenea, mai arata MAI, s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de interventie in cazul producerii unor situatii de urgenta, iar in zonele vizate sunt monitorizate permanent cursurile de apa, pentru a stabili daca nivelul debitelor acestora poate produce inundatii.

Pompierii au intervenit, miercuri seara, in localitatea Borlova, din judetul Caras Severin, unde viitura a inconjurat o casa in care se aflau o femeie si doi minori. Persoanele au fost evacuate preventiv prin improvizarea unui podet, iar la ora transmiterii acestei stiri acestia sunt in afara oricarui pericol.

„Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare hidrologica pentru fenomene imediate cod rosu, cu precizarea ca se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de pericol pe raurile mici din bazinele hidrografice: afluentii Timisului aferenti sectorului aval S.H. Sadova – amonte confluenta cu raul Bistra, afluentii de stanga ai Bistrei – aval S.H. Voislova Bucova, Poganis – bazin superior amonte S.H. Brebu, Tau – bazin superior amonte S.H. Soceni, judetul Caras-Severin”, arata MAI in comunicatul citat.

 Mediafax.ro


judetul caras-severin timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005718 (s)