News Flash:

Ponta: "Si ceilalti bugetari merita salarii mai mari; discutam, negociem si cand putem, ne tinem de cuvant"

19 August 2015
1177 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta1
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, in contextul majorarilor salariale pentru personalul sanitar, ca si ceilalti bugetari au dreptate atunci cand solicita salarii marite, iar Executivul va discuta si va negocia cu acestia, iar atunci cand va putea, se va tine de cuvant.
"Fac un apel catre toti ceilalti bugetari care au dreptate — si ei vor salarii mai mari si merita — sa facem cum am facut in ultimii patru ani si ne intelegem si negociem si discutam si cand putem, ne tinem de cuvant. Spre deosebire de altii care le-au taiat salariile, noi de fiecare data le-am dat. De exemplu, la educatie cred ca ne-am tinut de cuvant. In martie a intrat in vigoare prima crestere, in octombrie intra a doua, personalul nedidactic. Deci, cu absolut toata lumea, cand ne-am inteles si am avut banii, ne-am tinut de cuvant", a afirmat Ponta.
Premierul le-a transmis celorlalte categorii de bugetari ca Guvernul va fi in continuare la fel de serios ca si pana acum in aceasta privinta.
"Stim cat putem sa dam si nu ne angajam la ce nu putem sa facem", a adaugat Victor Ponta.
In ceea ce priveste majorarile salariale pentru medici, prim-ministrul i-a solicitat ministrului de resort, Nicolae Banicioiu, sa vina saptamana viitoare cu ordonanta care stabileste aceasta decizie.
"Veniti saptamana viitoare cu ordonanta pentru ca ati economisit bani la Sanatate si nu aveti nevoie de alti bani anul acesta, putem sa le punem in aplicare de la 1 octombrie", i-a spus Ponta lui Banicioiu.
Premierul Victor Ponta a sustinut marti seara, intr-o interventie televizata, ca, deocamdata, din fondurile disponibile, pot fi marite salariile pentru personalul din sistemul sanitar, asa cum anul trecut a fost parafata o intelegere cu profesorii asupra titlurilor executorii si a majorarii salariilor.
AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005914 (s)