News Flash:

Ponta ii cere ministrului Banicioiu sa indrepte eventuale probleme la CNAS privind cardul de sanatate

6 Mai 2015
2198 Vizualizari | 2 Comentarii
banicioiu
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sa indrepte eventualele probleme de la Casa de Asigurari Nationale de Sanatate (CNAS), legate de introducerea cardului de sanatate.
"Avem nevoie de cardul de sanatate si de combaterea risipei si fraudei din sanatate. Domnul ministru, nu stiu, sunt probleme la Casa, le indreptati!", a cerut premierul Ponta, in sedinta de guvern.
El a aratat ca, prin introducerea cardului, unii medici nu mai pot pretinde ca au 2.000 de pacienti pe zi si consuma medicamente de doua milioane de euro.
"Sunt convins ca trebuie imbunatatit sistemul, dar, in acelasi timp, e cea mai importanta schimbare pe care o facem in sanatate", a mai spus Ponta.
Aproape 1.000 de persoane au asteptat la coada, luni, la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti pentru a-si lua cardul de sanatate sau o adeverinta, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute medicii de familie le-au spus ca din 1 mai nu vor mai fi primiti in spitale fara acesta.
Unele dintre problemele identificate luni au fost cauzate si de faptul ca unii medici nu au inteles cum poate fi utilizat cardul de sanatate. Spre exemplu, cardul de sanatate trebuia introdus in cititor si mentinut acolo pana cand asiguratul isi tasta PIN-ul ales de el si primea validarea acestuia din partea sistemului. Toate celelalte operatii, respectiv consultatia si redactarea retetei, puteau fi facute dupa scoaterea cardului din cititor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006629 (s)