News Flash:

POLEI si ninsori in mai multe judete. PROGNOZA METEO pentru sambata si duminica

3 Martie 2018
698 Vizualizari | 0 Comentarii
nins

Ziua va debuta cu temperaturi mai ridicate decât în dimineţile precedente, cer înnorat în majoritatea zonelor şi local precipitaţii slabe, mixte şi depuneri de polei în jumătatea de sud-est a ţării şi ninsori izolate în rest, informează ANM.

SÂMBĂTĂ 

ÎN ŢARĂ

Apoi vor fi şi intervale de cer variabil spre senin, precipitaţiile, neînsemnate cantitativ, se vor semnala doar izolat, iar în regiunile sudice maximele termice vor fi mult mai mari decât în ultimele zile; la scara întregii ţări acestea se vor încadra între -8 grade în nordul Moldovei şi 7...8 grade în sudul Dobrogei.

Noaptea, în nord, în centru şi în est cerul se va degaja, condiţii în care temperaturile vor coborî din nou sub pragul de ger (sub -10 grade). În celelalte zone, aria de nebulozitate va fi în extindere, iar valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei; în a doua parte a nopţii în partea de sud a teritoriului local vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -18...-16 grade în Moldova şi estul Transilvaniei şi -1...0 grade în sudul Banatului şi sud-vestul Olteniei şi pe litoral. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale pe parcursul zilei în sud, centru şi est, cu viteze în general de 45...55 km/h, precum şi în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h, iar zăpada depusă anterior va fi spulberată. Izolat se va semnala ceaţă.

LA BUCUREŞTI:


Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi condiţii reduse pentru precipitaţii în primele ore. Vântul va deveni moderat, iar temporar va avea intensificări de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă, mai ridicată decât în zilele precedente, se va situa în jurul a 4 grade. În prima parte a nopţii, cerul se va menţine parţial degajat, iar temperatura va scădea spre -5...-4 grade; apoi se va înnora, astfel că spre dimineaţă va creşte probabilitatea pentru precipitaţii slabe, mixte şi polei.

DUMINICĂ

 

ÎN ŢARĂ


Regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai coborâte decât cele obişnuite în prima decadă a lunii martie, iar noaptea va fi ger în special în vest, în centru şi în nord. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -4 şi 4 grade, iar cele minime între -14 şi -4 grade, mai scăzute în nordul Moldovei şi în special în estul Transilvaniei, unde vor fi în jurul a -20 de grade.

 

Înnorările vor fi persistente în sudul ţării, unde, mai ales în prima parte a zilei, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte. Izolat se menţin condiţiile de polei. În celelalte zone cerul va fi variabil spre parţial noros. Vântul va sufla slab şi moderat. Mai ales noaptea, pe spaţii mici se va semnala ceaţă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 22 queries | Mysql time :0.048415 (s)