News Flash:

Poate vaccinarea naturista sa ia locul celei clasice?

24 Iulie 2018
785 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin

Vaccinarea a devenit în ultima perioada un subiect intens dezbatut în opinia publica, atat la nivel national, cat si la nivel international. În ciuda faptului ca vaccinarea este unul dintre cele mai mari progrese ale medicinei, care a salvat si continua sa salveze milioane de vieti, parerile sunt pro si contra. Multi refuza vaccinarea optand pentru tratamentele naturiste.

Interviu cu doctor Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de vaccinologie al Societatii Nationale a Medicinei de Familie , Suzana Tutescu- medic primar de medicina generala, Ion Tutescu-medic primar radiolog si conf. univ. dr. Iulian Diaconescu, seful sectiei de boli infectioase adulti II, din cadrul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes Craiova.

Reporter: Ce pareri aveti despre metodele naturiste? Multi cred ca se pot imuniza prin boala.

Dr. Gindrovel Dumitra: Da. Imunitatea prin cale naturala, fara discutie, poate sa fie produsa. Da, putem sa discutam, de exemplu, de o imunitate durabila obtinuta prin boala, si anume daca facem o boala pe care o iau la întamplare în acest moment - rujeola - dupa efectuarea bolii producem anticorpi care persista întreaga viata. Dar cu ce pret? Mortalitatea prin boala, prin rujeola, este de 1 - 2 la mie. Unul dintre o mie de copii ramane cu sechele pentru toata viata. Este vorba despre acea encefalita. Acel copil ramane în scaunul cu rotile. Vaccinul a reusit sa elimine complet aceasta mortalitate. Deci nu mai exista mortalitate din cauza rujeolei, în primul rand, si în al doilea rand, atentie, multi spun ca nu fac vaccinul antirujeolic deoarece are efecte adverse, pentru ca se întampla ca dupa fiecare vaccin sa apara o reactie adversa, oricare ar fi ea. Putem sa avem o reactie adversa - copilul sa faca febra, poate sa planga o zi întreaga, dar se compara o febra de o zi, doua, cu febra produsa prin boala? Acel copil zace doua saptamani în pat. Multi vor spune ca da, avem complicatii si la vaccin. Poate ca avem un caz de encefalita la un milion sau doua milioane, dar va spuneam putin mai devreme ca mortalitatea prin boala este 1 - 2 la mie. Haideti sa facem un calcul: sa luam acei 1 - 2 la mie sa-i ducem la milion. La fiecare milion de copii vaccinati salvam o mie sau doua mii de copii de la moarte si înca o mie de copii de la encefalita. Cifrele sunt uriase - o mie - doua mii de copii la un million de copii vaccinati, salvati de la moarte.

12 reguli de urmat inainte si dupa vaccinarea copilului

Reporter: Doamna doctor Suzana Tutescu sunteti medic primar de medicina generala, domnule doctor Ion Tutescu sunteti medic primar radiolog, pe de o parte. Pe de alta parte, dumneavoastra sunteti specializati în domeniul medicinei naturiste. Credeti ca metodele naturiste ar putea înlocui vaccinul sau ar trebui folosite alternativ?

Dr.Ion Tutescu: Medicina este unica atat la noi în sara cat si la nivel mondial. Medicul are la dispozitie sa aplice oricare dintre tehnicile pe care le stapaneste cel mai bine si oricare din tehnicile care se adapteaza mai bine pacientului pe care îl are în fata. Noi, avand alternativa medicinei naturale, abordam pacientul dintr-un punct de vedere holistic, începand cu tratamentul clasic, homeopatic, alteori utilizand acupunctura, care se adreseaza sistemului energetic uman, iar atunci cand este cazul, nu ne jenam sa-l trimitem unui coleg care practica medicina actuala cu succes si care poate sa ajute pacientul sau sa îi fie de folos pacientului mai mult decat am putea sa-i fim noi prin medicina naturala. Medicina alternativa pe care noi o practicam, are efecte uneori miraculoase dar de foarte multe ori aceste efecte se instaleaza mult mai bland.

Reporter: Aceeasi întrebare si pentru doamna doctor. Credeti ca metodele naturiste ar putea înlocui vaccinul?

Dr. Suzana Tutescu: Eu cred ca este necesar sa ne vaccinam cu vaccinuri clasice, vaccinurile care sunt în schema de tratament a Ministerului Sanatatii si nu foarte multe. Trebuie sa pui în balanta ce este bine si ce este rau si s-a ajuns la concluzia ca este bine sa se faca aceste vaccinari. S-au rezolvat foarte multe boli prin aceste vaccinari, dar sa nu se exagereze.

Reporter: Conferentiar universitar doctor Iulian Diaconescu, seful sectiei de boli infectioase adulti II, din cadrul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes Craiova.

5 mituri demontate despre vaccinul antigripal

Conf. univ. dr. Iulian Diaconescu: Exista boli care ne imunizeaza si aceleasi boli care ne pot ucide. Deci avem de ales între a risca sa fii ucis de o boala sau a te imuniza. Eu personal n-as risca niciodata sa vad daca ma imunizez prin hepatita B sau nu, pentru ca daca nu ma imunizez si sa raman purtator cronic de antigen, risc sa fac cancer hepatic.

sursa: antenasatelor.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006202 (s)