News Flash:

Ploi si vijelii in vestul si nord-vestul tarii, de duminica pana marti seara

12 Iunie 2016
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
ploaie1
ANM a emis o avertizare de instabilitate atmosferica ce intra in vigoare duminica la ora 12.00 si este valabila pana marti la ora 21.00, in intervalul mentionat fiind anuntate ploi, descarcari electrice, vijelii si pe alocuri caderi de grindina, in zona de vest si nord-vest a tarii.
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferica accentuata, valabila pana marti, in vest, nord-vest, zona Carpatilor Meridionali si Occidentali. Potrivit sursei citate, de duminica de la ora 12.00 pana marti la ora 21.00, in zonele mentionate vor fi ploi insemnate, descarcari electrice si chiar caderi de grindina.
“Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat, mai ales la munte, 50 l/mp. Vor fi averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie, precum si caderi de grindina.Astfel de fenomene se vor semnala pe arii si intervale de timp mai restranse si in regiunile sudice si sud-estice. In vest si nord-vest instabilitatea atmosferica se va manifesta si inainte de inceperea intervalului avertizat”, se noteaza in avertizarea meteorologica.
De asemenea, este in vigoare, de duminica de la ora 06.00 pana luni noapte, o avertizarea hidrologica de tip cod galben pentru raurile din bazinele hidrografice: Crisul Negru, Crisul Alb – judetele Bihor, Arad si Hunedoara, afluenti Mures inferior, Aries superior si mijlociu – judetele Alba, Hunedoara, Cluj si Arad, Bega – bazin superior, Timis – bazin superior si afluenti, Barzava, Caras, Nera – judetele Caras Severin si Timis.
De duminica, ora 12.00 pana luni noapte a fost emisa o avertizare hidrologica pentru raurile din bazinele hidrografice: Somesul Mic – bazin superior si afluenti, Crisul Repede – bazin superior si afluenti – judetele Cluj si Bihor, Olt – bazinele hidrografice ale afluentilor Oltului aferenti sectorului: S.H. Micfalau – Ac. Draganesti (judetele: Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Arges si Olt), Ialomita – judetele Dambovita si Prahova, Buzau – bazin superior si afluenti – judetele Brasov, Covasna si Buzau, Ramnicu Sarat, Putna – bazin superior si afluenti – judetele Buzau si Vrancea.
Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor, in intervalele mentionate,"se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele sectoare de rau si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie. Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004682 (s)