News Flash:

Peste 45.000 de familii fara curent si zeci de localitati fara apa in Timis

17 Decembrie 2018
2250 Vizualizari | 0 Comentarii

Problemele cauzate de caderile masive de zapada din weekend sunt departe de a fi rezolvate. Luni dimineata, la ora 8, 45.000 de clienti nu aveau energie electrica, iar 57 de localitati din Timis erau partial sau complet nealimentate cu curent. Zeci de localitati sunt fara apa. Pompierii au avut aproape 200 de interventii, printre care una pentru salvarea unei batrane ranite dupa ce acoperisul casei sale s-a prabusit din cauza zapezii.

De duminica dimineata si pana luni la ora 6, pompierii timiseni au intervenit in 193 de situatii de urgenta. Au fost chemati pentru degajarea copacilor sau crengilor cazute pe autoturisme si carosabil, pana acum 25 de autoturisme au fost avariate.

Salvatorii au mai intervenit si la: „13 degajari cabluri de pe partea carosabila; un incendiu; un accident rutier; un stalp cazut; o interventie degajare persoane inzapezite pe un drum comunal in localitatea Jena; o interventie degajare persoana ca urmare a surparii podelei casei, in localitatea Parta (o victima de 70 ani, femeie, preluata de SMURD C); o interventie in sprijinul SAJ pentru asigurarea accesului in localitatea Stanciova cu o senilata si un ATPVM din cadrul I.S.U. Mures (administrare oxigen barbat, 71 ani); o interventie in sprijinul S.C. ENEL Distributie pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica in localitatea Sacosu Turcesc cu o senilata din cadrul I.S.U. Mures; o interventie pentru alimentarea cu energie electrica a unui cartier din orasul Faget, respectiv a Statiei de Pompieri Faget cu sprijinul unui container tip 4 generator din cadrul I.S.U. Alba; o interventie pentru alimentarea cu energie electrica a spitalului TBC respectiv a unui cartier din orasul Faget cu sprijinul unui container tip 4 generator din cadrul I.S.U. Arad; o interventie pentru alimentarea cu energie electrica a statiei de alimentare cu carburant LUKOIL Faget pentru asigurarea carburantului necesar pentru spitalele din orasul Faget cu sprijinul unui container tip 4 generator din cadrul I.S.U. Hunedoara; o interventie pentru alimentarea cu energie electrica a unui cartier din orasul Faget si antene de comunicatii cu sprijinul unui container tip 4 generator din cadrul I.S.U. Hunedoara; o interventie pentru alimentarea cu energie electrica a statiei de alimentare cu carburant LUKOIL Costei cu sprijinul unui container tip 4 generator din cadrul I.S.U. Timis, tinand cont ca in zona Lugoj nu exista nici o statie de distributie carburant disponibila; o interventie pentru alimentarea cu energie electrica a uzinei de apa nr.2 Lugoj cu sprijinul unui container tip 4 generator din cadrul I.S.U. Timis, tinand cont ca in zona Lugoj nu mai era apa potabila la retea”, transmit reprezentantii ISU Banat.

La Lugoj se sta de duminica fara curent si apa, pentru ca uzina de apa a ramas fara curent. Reprezentantii ISU Banat au vrut sa conecteze un generator primit de la ISU Bihor, insa acesta nu a ajuns din cauza drumului de acces impracticabil.

La ora 6, in Timis erau in continuare 57 de localitati total sau partial nealimentate cu energie electrica. In total, 45.337 clienti, spun pompierii timiseni dupa ce au primit raportarea celor de la ENEL.

De asemenea, zeci de localitati stau fara apa dupa codul portocaliu care a fost valabil pana duminica la pranz. Este vorba despre: Recas, Buzias, Cerna, Faget, Barateaz, Bencecu de Sus, Cerneteaz, Bogda, Buzad, Petrovaselo, Stanciova, Herneacova, Bacova, Racovita, Ficatar, Hitias, Victor Vlad Delamarina, Herendesti, Honorici, Padureni, Petroasa Mare, pini 2, Pini 1, Visag, Stiuca, Dragomiresti, Olosag, Zgribesti, Boldur, Jabar, Ohaba Forgaci, Sinersig, Gavojdia, Lugojel, Jena, Cheveresu Mare, Dragsina, Vucova, Traian Vuia, Surducu Mic, Balint, Bodo, Fadimac, Targoviste, Curtea Homojdia, Tomesti, Belint, Chizatau, Gruni, Ohaba Lunga, Dubesti si Secas.


zapada dimineata energie timis curent apa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004843 (s)