News Flash:

Pe 9 iulie va incepe Festivalul Inimilor, in Parcul Rozelor

1 Iulie 2014
1821 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul Inimilor, un eveniment mult asteptat de cei dornici sa descopere lumea larga din perspectiva traditiilor si a folclorului, aduce in acest an la Timisoara ansambluri din 13 tari: harta editiei 2014 se intinde pana departe, in Mexic, SUA sau India, iar la spectacolul inaugural din Parcul Rozelor participa renumiti solisti banateni, precum Nicoleta si Andreea Voica, Vasile Conea sauCarmen Popovici Dumbrava.
Festivalului Inimilor va avea loc in perioada 9-13 iulie 2014. In fiecare seara, spectacolele pe scena Teatrului de Vara din Parcul Rozelor vor incepe la ora 19 si, ca in fiecare an, accesul publicului va fi liber.
Din strainatate la aceasta editie vor veni ansambluri din Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Georgia, India, Macedonia, Mexic, Republica Moldova, Serbia, SUA, Turcia, Ucraina si Ungaria, anunta prof. Pavel Dehelean, directorul Casei de Cultura a Municipiului Timisoara. Din Romania vin la festival ansamblurile „Zarandul” din Arad, „Transilvania” din Baia Mare, „Maria Tanase” din Craiova, „Dragan Munteanu” din Deva, „Bihorul” din Oradea, „Barzava” si „Semenicul” din Resita, „Cindrelul – Junii Sibiului” din Sibiu, „Arcanul” al Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava si „Muresul” din Tg. Mures si formatii ale asezamintelor culturale din Bania (Caras-Severin), Pecica si Olari (Arad). Timisoara va fi reprezentata de formatiile „Banater Rosmarein” (germani), „Mladost” (sarbi), „Eszterlanc” si „Csurdongolo” (maghiari) si de ansamblurile timisorene „Banatul”, „Timisul” si „Doina Timisului”.
Conform traditiei, spectacolul inaugural din data de 9 iulie va fi sustinut de gazde, adica de formatiile ansamblului folcloric „Timisul”, cu participarea solistilor vocali Nicoleta Voica, Andreea Voica, Carmen Popovici-Dumbrava, Doriana Talpes, Ancuta Flesariu, Ramona Roescu, Camelia Miutescu, Mimi Bortun Popescu, Vasile Conea, Adrian Stanca, Dumitru Stoicanescu, Dumitru Teleaga si Cornel Brici, scrie Tion.ro.
Primul eveniment romanesc inscris in calendarul CIOFF (Comitetul International de Organizare a Festivalurilor Folclorice), Festivalul Inimilor este organizat de Primaria, Consiliul Local si Casa de Cultura a Municipiului Timisoara.

festivalul inimilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0727 (s) | 22 queries | Mysql time :0.024300 (s)