News Flash:

Patronii și angajații din restaurante și hoteluri protestează azi în Piața Unirii din Timișoara

16 Februarie 2021
693 Vizualizari | 0 Comentarii

Patronatul HO-RE (hoteluri si restaurante) TimiÈ™oara, membră a Consiliului NaÈ›ional al Întreprinderilor Private Mici È™i Mijlocii din România, se alătură protestului iniÈ›iat de colegii din organizaÈ›ia HORA BucureÈ™ti È™i a celorlalÈ›i colegi din industria ospitalității din È›ară.

Acest sector de activitate este cel mai afectat de pandemie, fiind restricÈ›ionat din 14 martie 2020 È™i până în prezent.

„Suntem blocaÈ›i È™i aduÈ™i în pragul falimentului, ca urmare a deciziilor autorităților, neconfirmate de nicio statistică È™tiinÈ›ifică. Promisiunile guvernului ne-au dat încredere, dar deciziile au contrazis È™i ne-au lăsat fără nicio speranță: credit IMM greu de accesat, cu multe restricÈ›ii, în final tot un credit bancar; măsura 1, 2 granturi au fost un fiasco total, foarte puÈ›ini dintre noi au primit banii promiÈ™i; măsura 3 grant a ajutat companiile de imobiliare È™i nicidecum antreprenorii care încearcă să supravieÈ›uiască È™i să investească pentru resuscitarea afacerii; vouchere de vacanță anulate; proiectul OUG pentru 20% diferență din cifra de afaceri s-a redus de la 2, 5 miliarde lei la 1 miliard, cu favorizări È™i interpretări legislative”, a transmis Corina Macri, preÈ™edintele Patronatului HO-RA TimiÈ™oara.

Aceasta spune că realitatea este următoarea în industria ospitalității: nu există despăgubiri, sunt peste 120.000 de concedieri, 120.000 euro pierdere pe locaÈ›ie/an, 120.000 de companii sunt în faliment È™i 3 miliarde de euro pierderi în anul 2020.

„De aceea, încercăm să atragem atenÈ›ia în mod paÈ™nic, dar dureros, că suntem la CAPÄ‚T DE DRUM. Vă aÈ™teptăm alături de noi, marÈ›i, la ora 12.00, în PiaÈ›a Unirii”, a mai transmis Corina Macri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005448 (s)