News Flash:

Pasagerii avionului disparut in Malaezia, comemorati la Firlarmonica Banatul

18 Aprilie 2014
1278 Vizualizari | 0 Comentarii
Publicul Filarmonicii Banatul a dedicat un moment de reculegere, un gest de compasiune pentru cei 239 de pasageri ai avionului dispărut în Malaezia și de solidaritate cu familiile acestora, înaintea Marii Misse a lui Mozart, la concertul din Joia Patimilor. Dirijat de maestrul Nicolae Moldoveanu în cadrul Festivalului Timișoara Muzicală, evenimentul a avut-o invitată pe japoneza Naoko Anzai, solistă a Concertului pentru pian compus de Maurice Ravel. Tragica soartă a celor dispăruți odată cu aeronava Boeing 777 din Malaezia a fost în gândul melomanilor timișoreni, iar directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, a așezat o candelă aprinsă pe un colț al podiumului dirijorului.

Concertul dirijat de Nicolae Moldoveanu a început cu Suita Pastorală a romanticului Emmanuel Chabrier, compoziție cu intense reverberații primăvăratice. Pianista niponă Naoko Anzai a interpretat apoi Concertului în Sol major de Ravel, o lucrare mereu surprinzătoare, de o acută modernitate, cu o atmosferă schimbătoare și captivantă. În partea a doua a concertului de joi seara, dedicată Sărbătorilor pascale, orchestra simfonică a interpretat, împreună cu Corul Ion Românu, Marea Misă în do minor, de W.A. Mozart, iar soliști au fost soprana Nicoleta Colceiar, mezzosoprana Mihaela Ișpan, tenorul Remus Alăzăroae și basul Lucian Onița.

Următorul eveniment în cadrul Festivalului Internațional Timișoara Muzicală va fi recitalul pe care pianiștii Adriana și Sorin Dogariu îl vor susține miercuri, 23 aprilie 2014, de la ora 19, în sala Capitol. Programul va cuprinde 4 Miniaturi, 3 Invențiuni de T. Caciora, Notturna și Capriccio de F.K.Wanek, SonaTanoS de H. Șurianu, Suita a II-a de Remus Georgescu, Tango pentru două piane de G. Almași, Crepuscul, Nemesis pentru două piane de A. Văcean, Fur Tepsichore pentru două piane de G. Mălăncioiu, Jocuri pentru pian și două piane de G. Kurtag. Tion.ro


maurice ravel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047895 (s)