News Flash:

Parlamentarii aflati in Norvegia au cerut reanalizarea ordinului de plasare a copiilor Bodnariu

21 Ianuarie 2016
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
bodnariu
Delegatia de parlamentari aflata in Norvegia a cerut "imperios" guvernatorului localitatii de resedinta a familiei Bodnariu reanalizarea ordinului de plasare a copiilor pentru ca masura adoptata ar fi disporoportionata si este o interpretare abuziva a principiului interesului superior al copilului.
"Parlamentarii romani au cerut (...) imperios reanalizarea ordinului temporar de plasament pe considerentul ca masura adoptata este una disproportionata si reprezinta o interpretare abuziva a principiului interesului superior al copilului (potrivit legislatiei internationale relevante), adaugand ca exista suspiciuni rezonabile privind unele vicii de procedura (nerespectarea de catre Barnevernet a etapelor procedurale prevazuta in legislatia norvegiana)", potrivit unui comunicat de presa emis de Senat.
In cadrul intalnirii cu guvernatorul judetului Sogn og Fjordane, Anne Karin Hamre, parlamentarii au expus situatia mai multor familii ai caror copii au fost plasati in familii surogat. Parlamentarii au mentionat ca situatia familiei Bodnariu a generat o "emotie deosebit de puternica in randul cetatenilor romani" penrtu ca Barnevernet, institutia care se ocupa de respectarea drepturilor copiilor in Norvegia, actioneaza cu lipsa de transparenta si ca asupra sa planeaza suspiciuni asupra modului in care gestioneaza cazurile.
Delegatia a vizitat si familia, discutand cu Marius si Ruth Bodnariu, a "vizitat locuinta si a constatat conditiile adecvate de viata si dezvoltare oferite copiilor de catre parinti", potrivit sursei citate. De asemenea, parlamentarii au discutat cu vecinii familiei si cu alti membri ai comunitatii locale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1526 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005558 (s)