News Flash:

Parintele Calistrat: Sa spui de 7 ori dimineata si de 7 ori seara rugaciunea aceasta scurta!

17 Februarie 2018
810 Vizualizari | 0 Comentarii
calistrat

Parintele Calistrat: Sa spui de 7 ori dimineata si de 7 ori seara rugaciunea aceasta scurta! Dumnezeu nu vrea bolboroseala multa! Ce efect are

Imparate Ceresc este cea mai scurta si mai frumoasa rugaciune la indemana omului pentru a se curaţi de lucrarea necurata a diavolului si se spune de 7 ori dimineaţa si de 7 ori seara.

Pentru o baba fara carte, se zice de 7 ori Tatal Nostru… si spui „.. si nu ne duce pe noi in ispita, si ne izbaveste de cel rau..!” Ce vrei mai concret de atat, de la Dumnezeu? Si vii tu sa lalai Acatistul de Taiat Unghiile, cu Acatistul de Mare Pricepere de Necaz, de Mare Ispita si Incercare…

Fa, draga, Acatistul istoric al Mantuitorului care este de 2000 de ani in Cartea de Rugaciune, si nu veni tu cu literatura universala noua! S-au facut de-a actiste.. la inchis usa, la deschis usa, la aprins candela, la stins candela…

Draga, Dumnezeu nu vrea bolboroseala!!! (Parintele Calistrat Chifan)

***

Rugaciune scurta, dar puternica

Sa zici mereu in minte si in inima: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!”.
Invaţaţi-va cea mai puternica rugaciune, dupa rugaciunea domneasca „Tatal nostru”, care este rugaciunea inimii, adica sa zici mereu in minte si in inima: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!”. Sau poţi sa zici si asa: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfinţilor, miluieste-ma pe mine, pacatosul!” Aceasta este o rugaciune scurta, dar are mare putere. Este bine s-o repeţi si in tren si pe drum si acasa, pana ce adormi seara s-o ai in gura. Daca ai numele lui Iisus Hristos, nu mai ai naluciri prin somn si suparari si visuri urate, pentru ca nu se poate apropia satana de locul acela unde se pomeneste numele Mantuitorului cu toata inima, cu toata dragostea. (Arhimandritul Cleopa Ilie)

***

Rugaciunile scurte si cu smerenie

Doamne, eu ca un om am gresit, iar Tu, ca un Dumnezeu, ma iarta.
– In general, credinciosii nostri se roaga puţin, dar cu multa smerenie. Pot avea ei nadejde de mantuire cu rugaciune puţina? Dar cei bolnavi si care nu pot citi, cum trebuie sa se roage?

– Mantuitorul nostru Iisus Hristos a zis: Cand va rugaţi, nu spuneţi multe ca paganii, carora li se pare ca in multa lor vorbire vor fi ascultaţi. Deci, sa nu va asemanaţi lor, ca stie Tatal vostru de ce aveţi trebuinţa, mai inainte de a cere voi de la El (Matei 6, 7-8).

Deci i-a invaţat sa se roage cu rugaciunea „Tatal nostru”. Asadar, Insusi Mantuitorul nostru Iisus Hristos ne-a invaţat pe noi rugaciunea scurta. Oricine va zice rugaciuni scurte, dar cu smerenie, cu umilinţa si cu simţirea inimii, se va mantui. Sa ne aducem aminte de acel batran care, timp de patruzeci de ani, zicea aceasta scurta rugaciune: „Doamne, eu ca un om am gresit, iar Tu, ca un Dumnezeu, ma iarta” (Pateric, ed. 1930). La fel sa faca si bolnavii. Sa se roage lui Dumnezeu cu rugaciuni scurte si sa mulţumeasca pentru boala. (Arhimandrit Ilie Cleopa, Ne vorbeste Parintele Cleopa)


imparate ceresc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0922 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043403 (s)