News Flash:

Parchetul General a inceput urmarirea penala in scandalul dezinfectantilor din spitale

4 Mai 2016
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
spital inchis
Procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale, anunta, miercuri, Parchetul General printr-un comunicat de presa.
Potrivit unui comunicat, "pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare".
"Procurorii au dispus in cauza inceperea urmaririi penale cu privire la fapta sub aspectul savarsirii infractiunilor de zadarnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal si falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal", se mai spune in comunicat.
Potrivit Parchetului General "in cauza au fost delegati ofiteri de politie judiciara din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane pentru efectuarea unor acte de urmarire penala, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare in vederea realizarii unor teste specifice, in colaborare cu Corpul de Control al Ministerului Sanatatii".
Parchetul General s-a autosesizat pe 26 aprilie, in cazul dezinfectantilor diluati din spitale, dupa ancheta jurnalistilor de la Gazeta Sporturilor despre solutiile folosite in spitale la dezinfectie, solutii care ar fi diluate.
Procurorul general interimar al Romaniei, la momentul respectiv, Bogdan Licu a declarat, inainte de sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ca Parchetul General s-a autosesizat cu privire la unele informatiile facute de jurnalistul Catalin Tolontan.
"In aceasta dimineata ne-am sesizat din oficiu si cu privire la ancheta desfasurata de catre domnul Tolontan si de asemenea am sesizat sectia de urmarire penala pentru intocmirea unui dosar in aceasta cauza", a spus Bogdan Licu.
Potrivit anchetei realizata de Gazeta Sporturilor, firma Hexi Pharma, care alimenteaza spitalele din Romania cu dezinfectanti, livreaza diluanti cu o cocentratie mult mai mica decat ar trebui sa fie.

combaterii bolilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005032 (s)