News Flash:

Papa Francisc: Agresiunea nedreapta din Irak trebuie stopata printr-o actiune colectiva a ONU

19 August 2014
942 Vizualizari | 0 Comentarii
Papa Francisc a recomandat "stoparea agresiunii nedrepte", in special a celei comise de catre jihadisti in Irak, printr-o actiune colectiva a ONU, ci nu prin intermediul unei interventii unilaterale, adresand astfel o critica atacurilor americane.
Intervievat la bordul avionului care il aduce din Coreea de Sud pe tema atacurilor americane asupra obiectivelor Statului Islamic (SI) in nordul Irakului, Papa Francisc a raspuns: "in cazul in care exista o agresiune militara, este legal sa stopezi agresorul nedrept. Subliniez verbul: a stopa, nu spun sa bombardezi, nici sa faci razboi".
"O singura natiune nu poate hotari cum sa opreasca" aceasta agresiune, a adaugat el, referindu-se la atacurile aeriene americane.
In plus, Papa Francisc s-a declarat "disponibil" sa mearga in Irak pentru a-si aduce sprijinul refugiatilor crestini si de alte confesiuni din Kurdistanul autonom.
Evocand initiativele luate in calcul de catre el insusi si colaboratorii sai pentru a ajuta comunitatile amenintate de catre jihadisti in nordul Iakului, Francisc a explicat: "noi am spus, daca este necesar, la intoarcerea din Coreea, am putea sa mergem acolo". Dar, "in acest moment, nu este cel mai bun lucru care se poate face", a adaugat papa.
Pe de alta parte, Papa Francisc si-a exprimat "dorinta" de a merge in China.
"Ma veti intreba daca vreau sa merg in China. Da, in mod evident, chiar si maine!", a spus el.
In cursul calatoriei in Coreea de Sud, Papa le-a cerut unor tari asiatice, intre care China si Vietnam, sa accepte "un dialog fratern", subliniind ca membrii comunitatii catolice nu intentioneaza sa se comporte precum niste "cuceritori".
"Sfantul Scaun este intotdeauna deschis la contacte, pentru ca el are o adevarata stima pentru poporulul chinez", a apreciat Papa Francisc.
El a amintit in acest sens o scrisoare deschisa trimisa in 2007 catolicilor chinezi de catre Papa Benedict al XVI-lea.
Crestinii chinezi sunt divizati intre o Biserica legata de regimul comunist si o Biserica clandestina fidela Romei. Mediafax.ro

papa francisc statului islamic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 33 queries | Mysql time :0.046068 (s)