News Flash:

Opt morti si aproape 200 de raniti in accidente de munca in Timis, anul trecut

29 Aprilie 2015
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
O cultura a prevenirii in domeniul securitatii si sanatatii in munca este una in care dreptul la un mediu de lucru sigur si sanatos este respectat. 
Munca decenta trebuie sa fie munca desfasurata in deplina securitate. In fiecare an, in data de 28 aprilie, se sarbatoreste Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca. Tema pentru anul 2015 a fost „ Alaturati-va efortului de a edifica o cultura a preventiei in domeniul securitatii si sanatatii in munca! 
Inspectoratul Teritorial de Munca Timis a organizat la marti 28 aprilie, o masa rotunda de informare cu privire la situatia accidentelor de munca inregistrate la I.T.M.Timis pe parcursul anului 2014. La masa rotunda au participat aproximativ 25 persoane din cadrul agentilor economici din judetul Timis si a organizatiilor sindicale din judet, scrie ziuadevest.ro
“Facem precizarea ca, in anul 2014, la Inspectoratul Teritorial de Munca Timis s-a raportat un numar de 222 evenimente”, a explicat Pavel Kasai, inspector sef.
Acestea au fost impartite astfel: 190 accidente de munca, 12 accidente in afara muncii, 4 accidente de munca colective, 16 cazuri de boli profesionale semnalate, din care 8 cazuri au fost confirmate, un caz este in curs de cercetare. 
In urma acestor evenimente, s-au inregistrat: - 186 lucratori accidentati in munca, din care: - 124 lucratori accidentati in accidente de munca cu incapacitate temporara de munca - 8 lucratori accidentati mortal in accidente de munca - 15 lucratori accidentati cu incapacitate temporara de munca in accidente colective.

munca decenta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006187 (s)