News Flash:

Operatorul de sateliti Inmarsat a explicat CUM ESTE LOCALIZAT avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines

25 Martie 2014
1197 Vizualizari | 0 Comentarii
Vicepresedintele Inmarsat, operatorul britanic de sateliti ale carui date au permis luni sa se traga concluzia ca avionul Boieng 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit în sudul Oceanului Indian, a explicat cum este localizata aeronava. Cautarile aeriene si maritime ale avionului au fost suspendate marti, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.
Inmarsat si Oficiul britanic de investigare a accidentelor de aviatie (AAIB) "au ajuns la concluzia ca MH370 a zburat în coridorul sudic si ca ultima sa pozitie s-a aflat în mijlocul Oceanului Indian", a anuntat luni Malaysia Airlines.
Pentru a trage aceste concluzii, "am luat în considerare viteza pilotului automat — aproximativ 350 de noduri — si ceea ce stim în termeni de combustibil si autonomie a aeronavei, pentru a ajunge pâna la o serie de semnale sonore pe care le primim", a explicat la Sky News vicepresedintele Inmarsat.
Desi sistemele de comunicatii ale zborului MH370 au fost stinse, satelitii Inmarsat au continuat sa capteze "beep"-uri provenind de la avion.
"Aceste beep-uri sunt trimise de la o statie terestra la satelit si apoi la avion, care retrimite în mod automat un «beep» în sens invers. Inmarsat a masurat timpul necesar acestor semnale sonore sa ajunga la avion si satelit", a explicat el, adaugând ca "am observat efectul Doppler, adica schimbarea frecventei din cauza miscarii satelitului pe orbita sa".
"Acesta ne-a dat o traiectorie posibila pentru coridorul de nord si alta pentru coridorul de sud".
"Am adunat datele de la Boeing-ul 777 al Malaysia Airlines, apoi le-am comparat cu datele de la coridorul de sud si coridorul de nord. Am descoperit ca anume coridorul de sud a fost fara îndoiala folosit de nava", a declarat el pentru postul de televiziune BBC.
"În mod normal, voi încercati sa triangulati datele si deseori dispuneti de un GPS. Însa, deoarece avioanele din aceasta regiune nu trimit semnale de la locatia lor, am lucrat intuitiv", a adaugat el.
De asemenea, el a apreciat ca în prezent este "posibil din punct de vedere tehnic" sa se evite acest tip de disparitie a aeronavelor, daca avioanele ar trimite la fiecare 15 minute, fapt ce ar costa "un dolar pe ora", "mesaje de tip SMS cu ora, viteza, distanta si pozitia".
Acest anunt dramatic încheie 17 zile de asteptare pentru familiile celor 239 de persoane de la bordul avionului, dintre care 153 de chinezi si patru francezi. Dar el nu raspunde deocamdata la nicio întrebare legata de scenariul care a dus la prabusirea avionului Boeing în aceasta regiune neospitaliera. Mediafax.ro

vicepresedintele inmarsat boieng 777 malaysia airlines
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 33 queries | Mysql time :0.051699 (s)