News Flash:

Operatiune de salvare a unui tanar blocat pe un versant de pe Dealul Cetatii Deva

10 August 2016
1326 Vizualizari | 0 Comentarii
salvare tanar
Un tanar de 21 de ani, care a urcat marti pe un versant stancos al Dealului Cetatii Deva si nu a mai putut cobori de acolo, a fost salvat de echipele mixte formate din pompieri militari, salvamontisti si jandarmi trimise la fata locului in ajutorul acestuia. 
Tanarul a inceput sa strige dupa ajutor si a fost observat de politistii locali, care au alertat autoritatile competente. Barbatul era blocat pe un perete de stanca la o inaltime de circa 20 de metri de sol si nu mai putea sa urce sau sa coboare pe stanca. 
'Echipajele de interventie au descoperit un tanar de 21 de ani, neasigurat si neechipat corespunzator pentru escalada, catarat pe un versant, la aproximativ 20 de metri deasupra solului. Echipele de salvare au coborat in rapel pana la tanarul blocat, l-au asigurat si l-au adus in siguranta la sol', a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, Anemona Doda. 
Tanarul a fost preluat de pompierii SMURD care i-au verificat starea de sanatate si l-au transportat la Unitatea de Primire Urgente Deva, deoarece era slabit si prezenta puternice crampe musculare. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1815 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006380 (s)