News Flash:

OMS face apel la vigilenta in Europa, dupa confirmarea gripei aviare la o ferma din Marea Britanie

19 Noiembrie 2014
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
Prezenta unei tulpini a virusului H5N8 al gripei aviare, cu riscuri reduse in ceea ce priveste transmiterea la oameni, a fost confirmata marti intr-o ferma de rate din Marea Britanie, in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a facut apel la vigilenta in Europa, relateaza AFP.
"Tulpina a fost identificata drept H5N8, care prezinta un risc redus pentru sanatatea oamenilor si niciun risc pentru alimentatie", a explicat Ministerul britanic al Agriculturii, intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei.
Preventiv, ferma contaminata aflata in Yorkshire, in nordul Angliei, a fost plasata in carantina incepand de duminica si a fost decisa sacrificarea celor 6.000 de rate.
Virusul H5N8, a carui prezenta a fost detectata initial doar in Asia, a fost descoperit pentru prima oara in Europa intr-o crescatorie de curci din nordul Germaniei, la inceputul lunii noiembrie. De asemenea, prezenta virusului a fost detectata in Olanda, unde aproximativ 15.000 de pasari au fost sacrificate. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009408 (s)