News Flash:

OFICIAL: Consiliul Judetean nu se implica in constructia Centurii de Sud a Timisoarei

18 Decembrie 2014
1383 Vizualizari | 1 Comentarii
In plenul de consiliu judetean din luna octombrie a anului 2014 s-a propus de catre opozitie ca Centura de Sud a Timisoarei sa fie preluata de administratia judeteana, eventual in colaborare cu cea locala, si sa fie realizata din fonduri locale, posibil cu fonduri de pe Programul Operational Regional, fara a mai astepta sa se trezeasca CNADNR si sa-si intoarca ochii spre centura de Sud a Timisoarei. Atunci, amendamentul a cazut. Acum, opozitia a revenit cu un proiect de hotarare…
Consilierul judetean Marius Martinescu (PDL – Noul PNL) este cel care a initiat acest proiect de hotarare.
„Se aproba demararea procedurilor de pregatire a documentantilor pentru accesarea POR 2014-2020 si includerea in bugetul Directiei de Administrare a Drumurilor si Podurilor Judetene Timis a sumelor necesare pentru preluarea documentatiei tehnico-economice de la Ministerul Transporturilor pentru actualizare si completare”, scrie in proiectul de hotarare, mentionandu-se si contractarea serviciilor de actualizare a documentatiei tehnico-economice, a studiului de fezabilitate pentru proiectul de infrastructura Centura Timisoara Sud planificat pentru finantare pe POR 2014-2020.

Lucrarile la Centura de Sud a Timisoarei ar putea incepe anul viitor

Centura de Sud a Timisoarei, camp de lupta pentru Primaria si CJ Timisoara
 
Proiectul insa nu a trecut, presedintele CJ Timis, Titu Bojin, spunand ca Centura de Sud a Timisoarei nu intra in patrimoniul consiliului judetean.
„Nu are avizele. Mi-as dori sa facem acest proiect noi. Aveti nota de la CNADNR prin care am primit informarea scrisa ca exista studiu de fezabilitate, proiect platit si demarat pentru demararea centurii. Centura de Sud Timisoara nu intra in patrimoniul consiliului judetean, tot ce inseamna centuri, autostrazi intra la CNADNR. Nu se pune problema daca sa fim sau nu de acord daca exista posibilitatea unei asocieri. Atata timp cat e facut un proiect, un studiu, platit de catre CNADNR, e tardiv sa discutam acum, numai daca vreti dispute politice. Sunt de acord sa gasim o formula cand vedem ce inseamna acest proiect, am discutat si cu domnul Robu si este de acord sa participam si la coborarile de pe autostrada, chiar si a centurii, care nu este in portofoliul nostru. Exista raportul negativ al comisiei de specialitate. Comisia economica respinge proiectul, iar comisia de specialitate da aviz negativ”, a explicat Titu Bojin pentru tion.ro.
 
La randul sau, Marius Martinescu i-a atras atentia presedintelui CJ Timis ca proiectul pe care l-a initiat va folosi fonduri europene.
„Sedinta aceasta de lucru sper sa fie ultima pe care o conduceti. Acest proiect doreste finantarea din fonduri europene. Acest proiect propune si o scrisoare semnata de catre dumneavoastra (Titu Bojin – n.r.), daca inca veti fi presedinte al consiliului judetean, catre Ministerul Transporturilor, ca acest proiect sa fie prins in varianta revizuita si de finantare cu prioritate. Prezenta hotarare va produce efecte doar dupa ce raspunsul solicitat Ministerului Transporturilor cu termen ianuarie 2015 nu va oferi Consiliului Judetean Timis garantia ca obiectivul de investitii, varianta ocolitoare Sud a municipiului Timisoara va fi finantat cu prioritate prin POS Transport 2014-2020”, a raspuns consilierul judetean.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006845 (s)