News Flash:

Obama avertizeaza ca evolutia pe termen lung a economiei globale ar putea fi afectata de Brexit

30 Iunie 2016
977 Vizualizari | 0 Comentarii
obama la telefon
Presedintele Barack Obama avertizeaza ca evolutia pe termen lung a economiei globale ar putea avea de suferit ca urmare a deciziei Marii Britanii de a parasi UE, informeaza BBC News si Reuters.
Prezent la Ottawa, pentru un summit cu liderii din Mexic si Canada, presedintele american a facut mai multe declaratii despre efectele referendumului din Marea Britanie.
"Consider ca exista unele preocupari temeinice in legatura cu cresterea economica la nivel global pe termen lung, in cazul in care Brexit-ul va avea loc, iar acest lucru ingheata posibilitatile de investitii in Marea Britanie si in intreaga Europa," a spus Obama, care a adaugat ca "Intr-un moment in care ritmul de crestere globala este deja unul scazut, acest lucru nu ajuta".
Obama, care inainte de referendum, s-a pronuntat impotriva iesirii Marii Britanii din UE, a declarat ca liderii G20, care vor participa anul acesta la o reuniune in China, vor trebui sa gaseasca modalitati sa consolideze economia globala.
Presedintele american a mai afirmat ca legatura speciala dintre Marea Britanie si Statele Unite va rezista acestui eveniment, insa absenta Regatului Unit din UE va "face mai dificila rezolvarea altor provocari care trebuie solutionate."
In continuare, Obama a facut un apel la liderii europeni si britanici ca procesul de iesire a Marii Britanii din UE sa fie unul ordonat, admitand ca va fi dificil, plin de provocari.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005278 (s)