News Flash:

O ultima incercare pentru salvarea CH Politehnica Timisoara. Consilierii locali n-au gasit solutia

3 Iunie 2016
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
CH Politehnica Timisoara
Ultima sedința de consiliu local din actualul mandat tot n-a reusit sa rezolve situația in care se gaseste echipa CH Politehnica Timisoara. Consilierii locali au alocat 900.000 de lei pentru handbalisti, dar banii au ajuns in conturile Sport Club Municipal Timisoara, care nu-i poate distribui in totalitate sportivilor de la CH, desi suma respectiva acopera integral datoriile echipei.

Consilierii locali s-au intalnit, joi, de urgența, incercand sa salveze echipa CH Poli, care s-a clasat pe locul al treilea in Liga Naționala, putand sa participe si in Cupa EHF. Echipa se poate inscrie in competiție cu o condiție: sa nu aiba datorii. Alesii au incercat sa rezolve problema, dar nu au reusit. Proiectul de hotarare inițial ar fi salvat echipa, susține presedintele SCM Timisoara.

Clubul Municipal nu poate acorda fiecarui jucator mai mult de 2.000 de euro, sub forma de premiere. Clubul are insa datorii mai mari catre proprii jucatori, acumulate in perioada iulie-noiembrie 2015.

„Normele prevad, pentru participarea in cupele europene, sume de maximum 1.000 de euro, iar in mod excepțional, prin derogare, se poate dubla suma. Este vorba strict de premieri. Datoriile care trebuiau stinse sunt exact in cuantumul votat de consiliul local, adica 900.000 de lei brut. Suma aceasta ar fi adus la zi absolut totul", adauga Toanca.

Alesii municipali au avut pe mese si un amendament care ar fi alocat intreaga suma direct in conturile clubului de handbal, dar acesta nu avea aviz din partea juristilor din primarie. Juristii au fost evazivi.

„A fost o nota a Serviciului Juridic, pe care mulți dintre consilieri nu au ințeles-o. Pentru ca Serviciul Juridic nu spunea nici ca soluția este legala, nici ca este ilegala", a completat seful SCM.

„Prin niste amendamente nefericite, in loc sa se acorde CSU Poli Timisoara, celalalt club de drept public cu care SCM e in consorțiu, banii s-au direcționat catre SCM. Primim acei 900.000 de lei, ii vom avea in cont, dar va trebui sa ii imparțim in conformitate cu normele pe care consiliul local le-a aprobat, mai exact in conformitate cu HG 1447, acea hotarare de guvern care limiteaza dezvoltarea sportului local. Daca avem banii in cont, nu-i vom putea da in asa fel incat sa pastram echipa. Vom cauta o soluție. Aceasta sedința de consiliu nu a salvat, nici in al doisprezecelea ceas, situația echipei de handbal. Daca proiectul de hotarare s-ar fi votat asa cum a fost gandit, in conformitate cu Legea 2015, a administrației publice locale, si cu Legea 69, a sportului, as fi zambit la ora actuala. Dandu-se acesti bani catre SCM si supunandu-se normelor noastre interne, imi este foarte greu sa ma pronunț", a explicat Radu Toanca, presedintele Sport Club Municipal Timisoara.

Care este soluția? Consiliul de Administrație al SCM ar putea asuma o decizie prin care sa direcționeze suma direct catre clubul de handbal, dar… nu este timp. Reprezentanții clubului trebuie sa anunțe, pana luni, in 6 iunie, Federația Romana de Handbal daca vrea sa mearga la viitoarea ediție a Cupei EHF.

Sursa: http://www.tion.ro/

consiliu local cupa ehf clubul municipal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005014 (s)