News Flash:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat

În curând se vor deschide centre de testare și consiliere antidrog în fiecare județ din țară

2 Octombrie 2023
98 Vizualizari | 0 Comentarii


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că în viitorul apropiat se vor deschide centre de testare și consiliere antidrog în fiecare județ al țării.

Domnul Rafila a subliniat că în cazul județelor care nu dispun de astfel de facilități, se vor căuta alternative la amplasarea acestor centre în cadrul spitalelor de psihiatrie. Acest demers vine ca urmare a reticenței exprimate în privința adresabilității către aceste spitale, conform concluziilor experților.

„Vom pune la punct, în câteva luni, încât la începutul anului viitor să beneficiem măcar în fiecare județ de un astfel de centru. Să vedem care este soluția pentru că există astfel de centre care sunt administrate de ONG-uri, sau privat, să folosim toate resursele pe care le avem la momentul de față și să generăm un program care să fie coerent, articulat, să integreze toate instituțiile, pentru că avem o agenție specială și nu știu cât de mult impact a avut activitatea Agenției pentru Prevenirea și Combaterea Consumului de Droguri în timp, dar e momentul acum să acționăm”, a afirmat Alexandru Rafila la Digi 24.

Ministrul a explicat că, în cazul județelor care nu dispun de astfel de centre de testare și consiliere antidrog, se va evita amplasarea acestora în spitalele de psihiatrie din cauza existenței unor preocupări legate de accesibilitate, concluzie la care au ajuns experții. În schimb, se vor căuta alte soluții pentru aceste județe.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008440 (s)