News Flash:

Muntii Apuseni, transformati intr-o cariera de suprafata!

28 Mai 2015
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
zacamant
Mining Watch Romania condamna Guvernul Romaniei pentru acordarea licentei de exploatare a cuprului si aurului pentru zacamantul Rovina, aratand ca proiectul este o noua Rosia Montana si un nou pas in transformarea Muntilor Apuseni intr-o imensa cariera de suprafata.
"Mining Watch Romania si campania Salvati Rosia Montana condamna Guvernul Romaniei pentru acordarea licentei de exploatare a cuprului si aurului pentru zacamantul Rovina. Strategia de transformare a Muntilor Apuseni intr-o imensa cariera de suprafata avanseaza vertiginos prin licenta primita de Carpathian Gold pentru acest perimetru. In acest fel, Guvernul Ponta permite demararea de noi proiecte devastatoare pentru mediu, ignorand zecile de mii de oameni care au iesit in strada impotriva mineritului cu cianuri la Rosia Montana, in toamna anului 2013", se arata in comunicatul organizatiei neguvernamentale.
Reprezentantii ONG-ului il citeaza pe fostul director al Institutului Geologic Roman Stefan Marincea, potrivit caruia dezvoltarea de proiecte miniere in zona ar duce la "generarea a nu mai putin de 2.900 de hectare de deseuri".
Proiectul de la Rovina presupune exploatarea in "imense" cariere de suprafata a 120 tone de aur si 100.000 de tone de cupru, potrivit Mining Watch.
"Rovina ar putea deveni astfel cea mai mare exploatare din Romania, dimensiunea celor doua cariere - cu diametre de 500 si 600 de metri si adancimi intre 300 si 400 de metri, depasind chiar si proiectul Rosia Montana. In prezent intreaga zona este acoperita de terenuri agricole, pasuni si padure, toate obiectivele proiectului fiind situate pe zone nelocuite, dar in imediata vecinatate a satelor Rovina si Merisor ce apartin comunelor Criscior si Bucuresci. In linie dreapta, Rovina este situata la 20 de kilometri de Rosia Montana si la doar 7 km de Brad, oras ce numara 13.900 de locuitori", mai arata ONG-ul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006207 (s)