News Flash:

Motivarea eliberarii lui George Copos

21 Mai 2015
1134 Vizualizari | 0 Comentarii
copos
Gheorghe Copos a fost eliberat conditionat din penitenciar pentru ca a executat fractia de pedeapsa prevazuta in mod obligatoriu de lege, a fost disciplinat, staruitor in munca si a dat "dovezi temeinice de indreptare", arata Tribunalul Bucuresti, in motivarea deciziei de punere in libertate.
"Fractia de pedeapsa executata trebuie sa fie de 1/3, in cazul condamnatilor trecuti de varsta de 60 de ani, in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani, daca indeplinesc celelalte conditii preazute la art. 59 alin. 1 C.p. (1968). Raportand aceste criterii legale la situatia contestatorului condamnat (Gheorghe Copos - n.red.) si analizand actele aflate la dosarul cauzei, instanta apreciaza ca prin executarea fractiei obligatorii de pedeapsa, avand un total de 602 zile castigate si executate (la data pronuntarii prezentei hotarari), contestatorul condamnat a dobandit vocatie la acordarea beneficiului liberarii conditionate", motiveaza judecatorii sentinta de liberare conditionata a lui Copos.
Conform documentului citat, Judecatoria Sectorului 4 care a analizat si respins, in prima instanta, cererea de liberare conditionata a lui Copos au invocat perioada in care s-a desfasurat activitatea infractionala, respectiv 1998-2005, si consecintele grave asupra bugetului statului. Totusi, arata Tribunalul Bucuresti, aceste criterii au fost avute in vedere la individualizarea pedepsei din dosarele Loteria I si cel al transferurilor de jucarori, iar acestea nu pot fi motive de respingere a cererii de liberare conditionata.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006534 (s)