News Flash:

Motiunea de cenzura. Ponta emite pretentii pentru ocuparea functiei de premier: Nu votam un Guvern Orban

25 Iunie 2018
894 Vizualizari | 0 Comentarii
Ponta5 1

Fondatorul Pro Romania Victor Ponta a declarat, luni, ca, in cazul in care motiunea de cenzura impotriva Guvernului va trece, nu va fi de acord cu un Executiv condus de liderul PNL, Ludovic Orban, precizand ca formatiunea sa il va propune pentru functia de premier pe Sorin Cimpeanu.
"Din punctul nostru de vedere, si aici nu vorbim de persoana Ludovic Orban, vorbim de ideea de a inlocui Guvernul PSD-ALDE, condus de doamna Dancila, cu un Guvern PNL, condus de domnul Orban. Este o idee gresita, nu e legitimata prin vot, nu poate functiona si noi nu o vom sprijini. (...) Nu votam un Guvern Orban, l-am propus pe Sorin Cimpeanu, despre care n-am auzit de la niciun PSD-ist decat vorbe de lauda", a afirmat fondatorul Pro Romania, Victor Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Parlament.

Ponta a precizat ca sustine motiunea de cenzura pentru caderea Cabinetului Dancila.

"Ne dorim si vom sprijini ideea inlocuirii guvernului actual cu un Guvern mult mai competent, cu un guvern capabil sa conduca Romania in anul Centenarului, sa prezinte Romania anul viitor in timpul presedintiei Uniunii Europene, oameni pregatiti pentru functia pe care o ocupa in acel Guvern. (...) Vom sprijini orice efort de inlocuire a actualului Guvern. Ideea nu este doar sa dai jos un Guvern. Nu poti sa vii sa spui doar dam jos guvernul si vedem ce e dupa. (...) Facem un apel catre initiatorii motiunii, PNL si USR, de a discuta si azi si maine si miercuri cu toti cei dispusi din PSD, din ALDE, cu noi de la PRO Romania, cu ceilalti din celelalte partide, pentru a incerca sa spunem foarte clar, nu dam jos guvernul PSD, sa il inlocuim cu PNL, inlocuim un guvern incompetent", a explicat fostul prim-ministru.

Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", depusă de PNL, USR şi PMP, va fi citită, luni, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, dezbaterile şi votul fiind programate pentru şedinţa de miercuri.


sorin cimpeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004707 (s)